Pealelend: Paolo Girol

2 minutit

Audiovisuaalset kompositsiooni õpetatakse EMTAs alles teist aastat, nii et see on veel võrdlemisi uudne suund Eesti kontekstis.

Praegu õpib meil seda eriala bakalaureusetasemel kuus tudengit. Saame vastu võtta vaid vähese arvu üliõpilasi, kuid tung on olnud suurem kui traditsioonilise kompositsiooni erialale. See on ka mõistetav ja loomulik, sest huvi uute tehnoloogiate ja nende rakendamise vastu on suur. Kuna see eriala on interdistsiplinaarne, siis on meil väga tihe koostöö BFMi ja EKAga. Õppekavas on palju kunstivaldkonnaga seotud aineid: tudengid õpivad montaaži, filmisemiootikat, värviteooriat jm.

Senised tulemused on ületanud kõik ootused, mis mul olid siia saabudes. Head taset näitab juba kas või see, et ühe meie tudengi Sander Tuvikese projekt „Sleet” valiti juunis Amsterdamis toimuva festivali „Neu/Now” programmi. Seda festivali korraldab Euroopa kunsti- ja muusikakõrgkoolide liit ELIA (European League of Institutes of the Arts), mille võrgustikku kuulub ka EMTA.

Mida pakub TMW ja Eesti muusika päevade raames korraldatav audiovisuaalsete kompositsioonide kontsert Kanuti gildi saalis?

Kontserdil esitatakse EMTA tudengite kirjutatud nüüdisteoseid kõrvuti klassikaliste töödega elektroakustilise muusika ajaloost. On nimelt väga oluline mõista, et me ei paikne vaakumis, vaid oleme pidevalt kontaktis muu maailmaga ja võrdleme end selle valdkonna absoluutse tipptasemega. Nagu eelmisel aastal asetseb publik ka seekord laval, ümbritsetuna kõlaritest, ja jälgib paralleelselt kuulatava muusikaga projekteeritavaid visuaale.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp