Eesti filmipäevad Münchenis

1 minut

Eesti Filmipäevad Münchenis 14.–17. märts 2013

14. märtsil algavad Eesti filmipäevad Münchenis avab kultuuriatašee Harry Liivrand, filmimees Jaak Kilmi esitleb Eesti filmi juubeliaasta kõrghetki ja avafilmina linastub dokumentaalfilm „Uus Maailm”. Avapäeva õhtul peetavat vestlusringi juhivad Harry Liivrand, Jaak Kilmi ja Matthias Makowski Goethe Instituudist.

Neljal päeval linastuvad uuemad dokumentaal- ja mängufilmid, mille autoriteks on erinevast rahvusest filmiloojad ning dokumentalistika kullafondist Dorian Supini peene tunnetusega loodud muusikaline portreefilm „24 prelüüdi ühele fuugale”.

Programmi fookusesse paigutuvadki dokumentaallood: „Kaplinski süsteem”, „Regilaul – laulud õhust”, „Hing”, „Kiri Ruhnust”, mis on tundmuslikud ja eredad sissevaated Eesti kultuurilukku ning inimeste maailmatunnetusse ja siseilma. Mängufilmid „Seenelkäik” ja „Deemonid” käsitlevad elu Eestis ja inimeste valikuvõimalusi. Lasteprogrammis näidatakse värskemaid nuku- ja animafilme. Filmide audiotekstid kõlavad eesti keeles, millega säilib pildi ja keele kooskõla ehk ehedus. Filmid on varustatud inglise- ja saksakeelsete subtiitritega.

Esimesed Eesti filmipäevad peeti Münchenis 2011. aastal. Toonane Euroopa kultuuripealinn „Tallinn 2011” oli heaks ajendiks idee sünnile tutvustada Baierimaal Eesti ajalugu ja kultuuri läbi filmisilma.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp