Eesti Televisioon, Klassikaraadio ja Eesti Kontsert kuulutavad välja noorte interpreetide telekonkursi “Con Brio – Klassikatähed 2013”

2 minutit

1991. aastal Eesti Kontserdi poolt ellu kutsutud noorte interpreetide konkurss-festivali “Con Brio” järglane, telekonkurss “Con Brio – Klassikatähed” toimub 2013. aasta veebruarist aprillini Eesti Televisiooni, Klassikaraadio ja Eesti Kontserdi ühistööna.

Telekonkursile on oodatud eesti keelt kõnelevad klassikalise muusika vallas tegutsevad noored muusikud, kes 2013. aasta 10. veebruari seisuga on vanuses 15–25 aastat.

Erinevalt oma eelkäija “Con Briost” on uuele telekonkursile oodatud ainult noored solistid, nii instrumentalistid kui ka vokalistid täpsemat eriala määratlemata. Ka repertuaar on vaba, igaüks võib konkureerida oma ande kõige tugevamate külgedega. Võistluse eesmärkideks on luua noortele muusikutele, kes juba suudaksid köita publikut, võimalus end nii meie esindussaalis, tõelises kontserdiõhkkonnas kui ka telestuudios proovile panna; anda laiemale avalikkusele ülevaade Eesti noorte muusikute paremikust.

Telekonkursile eelneb video eelvoor, kus osalejate poolt korraldajatele saadetud või internetti üles laetud videote põhjal valitakse välja kuni 15 edasipääsevat kandidaati. Nende võtmeks telekonkursile saab esinemine muusikaavalikkusele tuntud inimestest koosneva žürii ees, kes valib välja 8 lõppvõistlusele pääsevat osalejat.

Telekonkurss koosneb kokku kuuest voorust: viiest stuudiovooru otsesaatest Eesti Televisiooni stuudios ning ühest kontsertvoorust Estonia kontserdisaalis, mille kannab üle Klassikaraadio. Konkursi lõpetab finalistide kontsert koos Eesti Riikliku Sümfooniaorkestriga Estonia kontserdisaalis, mille kannab üle Klassikaraadio ja Eesti Televisioon.

Konkursi võitjatele panevad välja auhinnad  Eesti Kontsert, Eesti Muusikaakadeemia, Eesti Riiklik Sümfooniaorkester, Eesti Televisioon ja Klassikaraadio.

Konkursi reglemendi ja konkursi ajakavaga saab tutvuda Eesti Kontserdi kodulehel: www.concert.ee

Konkursil osaleda soovija peab 10. veebruariks 2013 täitma veebipõhise ankeedi, mis on kättesaadav Eesti Rahvusringhäälingu kodulehel alates 7. jaanuarist 2013, aadressil www.err.ee

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp