Tiina Puhkan “Sallija” Hop galeriis

2 minutit

Tiina Puhkan
SALLIJA
14.12. – 31.12.2012.
Hop galerii
Tallinn
 
 
Näituse avamine neljapäeval 13. detsembril kell 17.00.
 
Avataval näitusel „Sallija“ mõtiskeleb tekstiilikunstnik Tiina Puhkan läbi oma loomingu  „absoluutse ilu“ üle. Seob seosteks siidsallid ja sallivuse. Kingib vaatajale ootamatult värvikireva ja temale omase detailitundliku hetke siia külma ja monokroomsesse talvepäeva.
 
ILU on väga sügav ja mitmekihiline mõiste. Ma sallin ilu, harmooniat, tasakaalu ja süvenemist. Minu loomingu selgrooks on mõtete ja tunnete väljendamine gobeläänide ja siidimaali keeles.
Ma ei maali kangaid iga päev. Minu maalimise „lained“ on seotud sellega, et niisuguseks küllaltki tervistkahjustavaks tööks puudub mul ateljee. Kasutan tööruumiks garaaži s.t. maalin peaaegu õues. Minu sallid on omamoodi päeviku leheküljed  mis peegeldavad meie aastaringi soojemaid, valgemaid ja kuivemaid aegu. Nad on nagu pildid siidil, mida inimesed kasutavad sallide ja rätikutena. Minult on küsitud, mis mõtet sellel on, et teostan salli nagu maali, sest kaela ümber on näha ainult värvivoldiline kobar. Aga mina tunnen, et nii saab see luksuslik tarbekunsti ese kaasa tugeva energia, mis toetab oma kandjat.
Taimede tunnetus on minu jaoks sarnane etnograafilisele maailmanägemisele, kus kõigel elaval on hing ja iseloom. Lilled on mu mõtetes isikustatud ja lehti-õisi maalides kujutan ma ette sõpru-kaaslasi.
Loodan, et mu sallidele pintsliga püütud virved absoluutse ilu peegeldusest tasakaalustavad tänapäeva kiireloomulist inimest. Et mu sallid muudavad nad sallivamaks.
 
/Tiina Puhkan/
 
 
Näitusi Hop galeriis toetab Eesti Kultuuriministeerium.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp