Auhind Erna Saarele

1 minut

Eesti klaveriõpetajaid ühendav Eesti Klaveriõpetajate Ühing annab alates 2009. aastast välja Bruno Luki nimelist klaveriõpetaja stipendiumi. Stipendium asutati sooviga jäädvustada Tallinna konservatooriumi (praegune EMTA) legendaarse klaveriprofessori ja EKÜ esimese esimehe Bruno Luki mälestust. Varasemate aastate stipendiumisaajad on teenekad ja armastatud pedagoogid, väljapaistvad muusikud Renate Goznaja, Ell Saviauk ja Heljo Sepp.

Tänavune tunnustus läks kauaaegsele Eesti muusika- ja teatriakadeemia ja Tallinna muusikakeskkooli pedagoogile, Bruno Luki esimesele õpilasele ja mõttekaaslasele Erna Saarele. Ka praegu 88aastasena võtab maestra elavalt osa Eesti muusikaelust, on nooruslik ja aktiivne. Tema enda sõnul on ammendamatu nooruse võluallikaks muusika. Selle aasta sügisel korraldas Erna Saar näituse oma abikaasa Johannes Võerahansu 110. sünniaastapäevaks. Tema maalikunstnikust abikaasa loomingut sai näha Tõnismäel asuvas Mart Sanderi galeriis. Kõigil näitusepäevadel 29. augustist 15. septembrini andis maestra galeriis ka tunniajalise kontserdi.

Alates eelmisest aastast annab klaveriõpetajate ühing välja ka noore klaveriõpetaja stipendiumi, toetamaks noorte entusiastlike õpetajate head tööd. Esimene stipendiaat oli muusikakeskkooli vanemate klasside klaveriosakonna juhataja ja EMTA õppejõud Mati Mikalai, tänavune tunnustus läks Nõmme muusikakoolis silmapaistvalt töötavale Vladimira Ljutovale.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp