Kirjanduspäev “EKS 100/20”

1 minut

Reedel, 7. detsembril algusega kl 17.00 toimub Tartu Kirjanduse Majas (Vanemuise 19) kirjanduspäeva “Eesti Kirjanduse Selts 105/20”, millega tähistatakse 105 aasta möödumist Eesti Kirjanduse Seltsi asutamisest ning 20 aasta möödumist taastamisest. Viis aastat tagasi, kui tähistati seltsi 100. aastapäeva, kõneldi küllaltki rohkelt EKSi asutamisajast ning tegevusest esimestel aastakümnetel, seekord keskenduvad kirjanduspäeva sündmused pigem seltsi taastamisele 20 aastat tagasi ning sellele järgnenud ajale ehk siis fookuses on viimase paarikümne aasta jooksul toimunu.

Kirjanduspäeval on kavas:

Kõnekoosolek “Taastatud EKS”
Eesti Kirjanduse Seltsi taastamisest ning sellele järgnenust kõnelevad Peeter Olesk, Katrin Raid ja Krista Ojasaar.

Esitlus: “Kirjanike hääled”
Esitleme EKSi ja Eesti Kirjandusmuuseumi koostöös välja antava plaadisarja “Kirjanike hääled” esimesi plaate. Tegu on autorikogumikega, mille tekstid on valinud ja sisse lugenud kirjanikud ise. Sarja esimesteks plaatideks on Indrek Hirve “Ahelriim” ning Jaan Isotamme “Puhka rahus, Johnny B!”.

Tekstikava “Eesti Kirjanduse Selts 1992-2012. Tegevusaruanne vahepaladega köögipoolelt”.

Järelpidu vinoteegis Reserva (Vanemuise 19 keldrikorrusel, algus orienteeruvalt kell 20.30): DJ-d Janika Kronberg, Kaspar Jassa ning Märten Rattasepp

Üritust toetavad Eesti Kultuurkapital ja Tartu Kultuurkapital!

Sissepääs on tasuta.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp