Stina Murakas-Kasemägi maalinäitus

2 minutit

Teisipäeval, 4. detsembril kell 17.00 avab maalikunstnik Stina Murakas-Kasemägi Haus Galeriis oma isiknäituse „Maailmad maailmade sees“.
 
Murakas-Kasemägi käekirja iseloomustab ühtaegu sügavalt meditatiivne ning samas julgelt spontaanne, vaba ja voolav loominguline eneseväljendus. Tema teosed on tundlikud, värvikad ja mitmekihilised nii maalitehniliselt kui ka sisuliselt. Seekordse väljapaneku läbivaks ideeks on küsimus inimese elufilosoofia ning teda ümbritseva reaalsuse omavahelisest suhtest kui pidevalt jätkuvast loomingulisest protsessist:
 
„Maal on nagu elu – sa võid lisada kihte, palju-palju kihte ja kõike kogu aeg muuta. Hea on teada,et sa võid kõike muuta: paremaks, täiuslikumaks, tundlikumaks, tihedamaks, hõredamaks, heledamaks, tumedamaks, värvilisemaks, voolavamaks, rõõmsamaks.
Mulle meeldib, kui on koos jõuline ja õrn, külm ja soe, sinine ja punane, ja hästi palju heledust, valgust, soojust.
Mulle meeldib, kui palju erinevaid asju sobib kokku ja erinevad inimesed sobivad kokku. Nii tekivadki uued maailmad – väikesed ja suured, nähtavad ja nähtamatud, vahel natuke segased ja kaootilised ja salapärased, ilusad ja harmoonilised.
Need maailmad on kõik minu sees ja ükski pole vähem oluline. Nad sünnivad ja kaovad, saavad kokku, et luua uusi maailmu. Lõputu mänguväli…
Mulle meeldib, et oleme ise oma maailma(de) loojad. Reaalsusi ehk maailmu on palju. Väga palju. Ja mina olen looja. Me kõik oleme. Meil on valik, millises maailmas soovime elada ja kuidas soovime seda luua,“ ütleb autor.
 
Stina Murakas-Kasemägi (1967) omandas kunstihariduse Eesti Kunstiakadeemias maalikunsti erialal, näitustel esineb alates 2002. aastast. Tegutseb vabakutselise kunstnikuna.
 
Näitus jääb avatuks kuni 18. jaanuarini 2013
E–R 10–18, L 11–16.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp