Rauno Thomas Mossi isikunäitus “Eesti ballaadid” Tallinna Linnagaleriis. Avamine K 28.11. kl 19

1 minut

Rauno Thomas Moss (s. 1977)
Eesti ballaadid . Estonian Ballads
Tallinna Linnagaleriis
29.11 – 23.12. 2012
 
 
Rauno Thomas Mossi “Eesti ballaadid” on kunstniku isiklik ja vaba teemaarendus Veljo Tormise samanimelise originaalteose ainetel. 27. juulil 1980. aastal Tallinnas esietendunud teos on siiski vaid kaudseks sissejuhatuseks näitusel esitletavatele maalidele ja etüüdidele.
 
Veljo Tormise originaalteoses kuuleme ja kogeme tõlgendust ränkadest ja veristest sündmustest, tajume inimese hingelisi seisundeid ning emotsionaalseid ja eetilisi hinnanguid. Moss konstrueerib oma lood samasugustele arhetüüpsetele konfliktidele, küsimustele surmast ja elust, inimeseks olemisest ja mitteolemisest. Need lood on süü- ja vastutustundest, suhetest inimeste ja kodumaaga, rahva ja kõiksusega. Mossi lood on mõnevõrra häbitud ja jultunud, sest puudutavad hirme ja tabuteemasid, kuid, nagu on kirjutanud Ramón Gómez de la Serna, kunstnik pole hull, seda on tema aeg.
 
Rauno Thomas Moss on õppinud Tartu Ülikoolis maalikunsti ja semiootikat, täiendanud ennast Taani Rønshovedi Rahvaülikoolis kunstide alal, õpib praegu semiootika doktorantuuris ning töötab õppejõuna Tartu Ülikoolis.  Tema esimene isiknäitus toimus 1997. aastal. Ta on esinenud oma töödega Soomes, Saksamaal ja Ungaris. Moss on avaldanud kunstikriitikat ja semiootilisi uurimusi.
 
Näitus avatakse 28. novembril kell 19. Näitus on Tallinna Linnagaleriis avatud 23. detsembrini.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp