Rahvusvaheline puulõiketrükkide näitus Muster 2

2 minutit

►12.11.2012-31.1.2013►Suur Tõll (Vesilennuki 6, Tallinn) rahvusvaheline puulõiketrükkide näitus: “MUSTER 2”
 
ANNA-KAISA VITA
HELENA KESKKÜLA
KRISTA ZIMM
LIRIOUS BOU
MIHKEL OKSMANN
PAVEL GREBENJUK
PETR DOMORÁD
ROMAIN DOIDI
TAAVI VILLAK
TARRVI LAAMANN

Rahvusvaheline puulõiketrüki näitus “MUSTER 2” Lennusadamas, 99 aastat vanal aurikul Suur Tõll. Näituse avamine 1.11.2012 kell 18:00! Tegu on kunstnike ühisnäitusega “MUSTER 2”, kus eksponeeritakse EKA puulõiketrüki õppeaine raames valminud graafilisi teoseid. Näitusel osalevad Eesti noorema põlvkonna graafikud ja kolm noorkunstnikku Prantsusmaalt, Tšehhist, Hispaaniast. Tööde tehnilised lahendused varieeruvad traditsioonilisest modernse ksülograafiani, kuid et mustri korratav olemus kõige paremini esile tuleks, on kõik osalejad esitanud kompositsioonid ruudukujulise kujutisena.

 ►Näituse AVAMINE ESMASPÄEVAL►12.11.2012►KELL 18:00! Avamisele on pääse tasuta! Sõber, tule uudistama! Hiljem kunstinäituse ja jäämurdja Suur Tõll külastus piletiga.

—————————————

PUULÕIKETRÜKI (ksülograafia) etapid on: Trükivormiks võetakse piki süüd lõigatud puuplaat. Trükivormile joonistatakse kujutis. Joonistatud kontuuri ääred lõigatakse välja noaga, suuremate pindade puhul kasutatakse peitlit. Kontuur kaetakse trükivärviga ja kokkupuutes paberiga jätab puuplaat musta (olened kasutatud trükivärvi värvist) trükijälje. Võimalik on kasutada mitut plaati ja erinevaid trükivärve, et saavutada mitmevärviline ja detailirohke teos. MUSTER (ornament, dekoor, kiri) on geomeetrilistest kujunditest ja nende osadest, vahel ka märkidest ja sümbolitest moodustatud või valmistamise tehnoloogia käigus kujunenud rütmiline kaunistus rõivastel, ehitistel, tarbeesemetel ja mujal. Mustreid/ornamente on leitud juba kiviajast pärinevatelt arheoloogilistelt leidudelt. Tänapäeval peitub muster kõikjal, näiteks: “muusikateoses korrapäraste dünaamiliste rõhkude ehk aktsentide perioodiliste kordumiste näol”.

—————————————

Näitust koordineeris ja produtseeris Tarrvi Laamann.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp