Briti rockiklassikat ja originaalloomingut Prantsuse jazzivirtuoosidelt

2 minutit

27. novembril 2012 kell 19.00 toimub Narva Linnuse saalis trio MELODY MAKERS kontsert.

Pierrejean Gaucher on rahvusvahelise mainega kitarrist, kelle aktiivne muusikukarjäär algas juba 1970-ndate lõpus, mil ta juhtis jazz-rock ansamblit Abus Dangereux. Kitarripedagoogina on ta üks neid, kes on Prantsuse akadeemilistes muusikaringkondades jõuliselt propageerinud Frank Zappa kui ühe XX sajandi visionääri loomingut.

30 aastat peale oma esimese albumi ilmumist tuli Pierrejean Gaucher môttele avaldada austust “möödunud sajandi” bändidele, mis aitasid tal muusikat armastama õppida ning muusikuks kujuneda. Selleks kutsus ta kokku tavatu koosseisu, kus kitarri täiendasid trummid ja tšello.

Kui trio kevadel ilmunud teine plaat keskendub 100% originaalloomingule, siis eponüümiline esikalbum keeras jazzi võtmesse valiku surematuid lugusid ansamblitelt The Beatles, Led Zeppelin, King Crimson, Police, David Bowie jmt.

Kontserdil kõlavad paremad palad mõlemalt plaadilt, sekka ka üllatusi.

Kui virtuoosne prantsuse jazz on alati meeliülendav maiuspala nii paadunud melomaanile kui lihtsalt muusikasõbrale, siis vähem või rohkem äratuntavad briti rocki hitid heidavad kinda ka tõsisele rokkarile.

Piletite hinnad: täiskasvanud 4 euro, lapsed kuni 12 a ja pensionärid 2 euro.

INFO: Kristina Kenjuhh, näituste ja ürituste kuraator, tel. 3599242, naitused@narvamuuseum.ee

http://www.narvamuuseum.ee/?next=pressiteated&id=1217&menu=menu_kula

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp