Pealelend. Renate Valme

2 minutit

Mida „Pung” tähendab?

Lavastuse sisututvustus „Pung. Mis mõttes? Pungi mõttes” on põhjusega väga napisõnaline. Eelistan ise ka publikuna puhta lehe kogemust ega taha seepärast oma lavastusest ette palju rääkida. Üldisemalt võttes on ilmselt asjakohane kasutada minu lemmikžanrimääratlust „tragikomöödia” – just nii nagu elu on oma loomult enamasti tragikoomiline.

Lavastuse „Pung” katkendeid sai septembris näha nüüdistantsufestivalil „Hommik”. Kas sealt saadud tagasiside põhjustas lavastuses ka mingeid muudatusi?

Oma poolikuid töid ma tegelikult kuigi meelsasti ei näita, ent meie ahtas kultuurisruumis tuleb kahe käega haarata kinni pakkumisest festivalil esineda. Tagasiside põhjal ma siiski mingeid dramaturgilisi või lavastuslikke muudatusi ei teinud. Võib-olla mul on lihtsalt vedanud, „Hommikult” saadud mitmest rahvusest inimeste tagasiside oli positiivne. Ju see siis niipalju innustas, et asi päris hull ei ole ja kedagi see lavastus ikkagi kõnetab. Eks see olegi väga individuaalne, mõni naudib oma pooliku töö jagamist publikuga, aga minul tekib kohe paralleel kirjanikega – nemadki enamasti ju ei anna oma lugusid enne lõplikku valmimist võõrastele lugeda. Selles mõttes olen üsna vanamoodne. Kui mul on kindel visioon, mida tahan lavastuses väljendada, siis ma ei lase ennast teistest mõjutada, tulemus poleks enam see. Vähemalt praegu on nii.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp