Sügissümpoosium “Kunst ja teadus – hübriidne kunst ja interdistsiplinaarne uurimus” toob Tallinnasse üleilmselt tunnustatud interdistsiplinaarsed mõtlejad, sh Alan N. Shapiro, David Rothenberg jt

1 minut

16. ja 17. novembril toimub Tallinnas Eesti Kunstiakadeemia, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia ja Kultuuriteaduste ja kunstide doktorikooli koostöös sümpoosion “Kunst ja teadus – hübriidne kunst ja interdistsiplinaarne uurimus”.

Eesti Kunstiakadeemia ja Kultuuriteaduste ja kunstide doktorikooli sügissümpoosium toetub seisukohale, et vaatamata “vastastikusele mittemõistmisele” on kunstis ja teaduses aspekte, mis kattuvad ja põimuvad. Põimumist muusika, kunsti, loodus- või arvutiteaduste vahel on võimalik näha uut meediat, telekommunikatsioone ja biotehnoloogiat kasutavas kunstis, samuti teistes eksperimentaalse iseloomuga kunstipraktikates. Planeeritava inter- ja transdistsiplinaarseid nähtusi uuriva sümpoosiumi eesmärk on kunsti ja teaduse koostöö ja sellest tekkiva sünergiaga seonduvate küsimuste arutamine.

Sümpoosiumil kõnelevad ülemaailmselt tunnustatud interdistsiplinaarsed mõtlejad, filosoofid ja kunstipraktikud Alan N. Shapiro, David Rothenberg, Erich Berger, Marina Gržinić, Carolyn Wittendal and Benjamin Jacquemet-Boutes.  Sümpoosium toimub Tallinnas, Eesti Kunstiakadeemia vabade kunstide teaduskonna hoones, Kiriku plats 1 ja õhtune kontsert Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kammersaalis, Rävala pst 16.

Käesolev sügissümpoosium on teine üritus sündmuste reas, mis valmistab ette suursündmust, näitust ja konverentsi “Kunst ja teadus – hübriidne kunst ja interdistsiplinaarne uurimus” 2014. aastal.


Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp