Uus

2 minutit

Miks korraldab Klassikaraadio muusikafestivali „Raadioklassika” („Radio Classics”) ja kellele on see mõeldud?

Marge-Ly Rookäär: See muusikafestival on ERRi Klassikaraadio ja Läti Raadio Klasika koostöö. Me mõlemad soovime kaasata rohkem noori kuulajaid. Toimub muusikakoolide festival – kaks kontserti, kus esinevad alles muusikat õppivad andekad noored. Kogu projekt ei piirdu kontsertidega, vaid on aastaringne, hõlmates muusikasündmuste reportaaže ja muusikauudiste portaali. Põhiline idee on õpilasmuusikute kaudu tutvustada Eesti ja Läti ühist kultuuriruumi ning luua võimalusi koostöö arenguks.

Festivali kontserdid antakse Riias (12. I 2013) ja Viljandi Aidas (16. II 2013). Mõlemal kontserdil esineb 20 muusikaõpilast Eestist ja Lätist. Kontserdid salvestatakse ja need edastavad oma eetris mõlema riigi raadiojaamad. Kogu projekti toetab Euroopa Liidu piiriülese koostöö programm „Eesti-Läti” ehk ESTLAT, millega edendatakse piirialase koostöö projekte Kurzeme, Vidzeme, Riia ja Pierīga regioonis Lätimaal ning Hiiu, Jõgeva, Lääne, Põlva, Pärnu, Saare, Tartu, Valga, Viljandi ja Võru maakonnas Eestis.

Muusikafestivalil osalemiseks ootab Klassikaraadio selle piirkonna muusikakoolide rohket osavõttu. Osaleda saab kahes vanusegrupis (9–15 ja 16–19aastased), esituskoosseisu maksimaalne suurus on kuus inimest. Esitada võib klassikalist muusikat, folk- või džässmuusikat ning iga muusikakool saab lindivooru saata kuni kahe kandidaadi salvestise. Festivali kontsertidel esinejad valib Klassikaraadio toimetus välja lindistuste põhjal, pidades valiku langetamisel silmas võimalikult huvitava raadiosaate kujundamist.

Lindistused palume saata aadressil Klassikaraadio, Kreutzwaldi 14, Tallinn või soovi korral elektooniliselt margely.rookaar@err.ee.

Soovime väga, et muusikaõpetajad ärgitaksid oma õpilasi tegudele. See annab noortele muusikaõppuritele esinemisvõimaluse rahvusvahelisel muusikafestivalil ja raadiosaadetes nii Eestis kui Lätis. Lindistuste saatmise viimane tähtaeg on 10. november.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp