Eesti tarbekunsti galerii Kunstiaken peab täna teist sünnipäeva

2 minutit

Kaks aastat tagasi Tallinna vanalinnas Vene ja Munga tänava nurgal uksed avanud Eesti tarbekunsti ja disainigalerii Kunstiaken tähistab täna teist sünnipäeva. Kunstiakna galerii on oma nime saanud nelja suure ja avara vaateakna järgi – see on tõeliselt uhke eksponeerimispind nii klaasikunstile, keraamikale, tekstiilile ja ka graafikale. Sünnipäeva peetakse täna 18. oktoobril, mil on Püha Luuka päeval, kes on kunstnike kaitsepühak.
 
Kunstiakna ühel aknal on kahe aasta jooksul toimunud Eesti Vabagraafikute Ühenduse liikmete loomingu näitus ja müük. Osalenud on Evi Tihemets,Virge Jõekalda, Sirje Eelmaa, Kadi Kurema, Marje Üksine, Inga Heamägi, Maie Helm, Kelli Valk, Viive Tolli, Silvi Liiva, Naima Neidre, Tõnis Laanemaa, Maret Olvet, Ülle Marks, Tiia Elken, Benjamin Vassermann, Illimar Paul ja Reti Saks. Praeguse Reti Saksa väljapaneku järel on aknal graafikanäituste eestvedaja Loit Jõekalda näitus.
 
Kunstnike looming, mis Kunstiakna galerii väljapanekusse on toodud, on näha veebilehel www.kunstiaken.ee. On nahast vaipu ja ehteid,  villaseid vaipu ja siidimaale, keraamilisi vaagnaid ja vaase ja klaasist nõusid ja  ehteid ja metallitööd, samuti portselanimaali, mis sobivad kingiks endale ja teistele, Eestisse ja kaugemalegi. Galerii müüb vaid Eesti kunstnike loomingut, ühe erandiga – müügil on Eesti klaasikunstnike suure sõbra leedulase Remigijas Kriukase looming.
 
Kunstiaken (äriregistris Penelope pood OÜ) on avatud iga päev kell 10-18 aadressil Vene 20.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp