Euroopa Komisjoni Eesti esinduse ja Eesti Ajaloomuuseumi näitus Eesti-Soome ühisturust

2 minutit

Alates sellest nädalast on Eesti ja Soome vahel sõitva Tallinki parvlaeva Superstar reisijatele uudistamiseks avatud Euroopa Komisjoni Eesti esinduse ja Eesti Ajaloomuuseumi koostööna valminud näitus „VIISASABAST ÜHISRAHANI. Ühtne turg 20“.
 
Tänavu saab Euroopa ühtne turg 20-aastaseks ning sel puhul valminud näitus räägib ühise siseturu mõjust eelkõige Eesti ja Soome suhetele. Sümboolselt kahe riigi vahel pidevas liikumises püsival näitusel saab meenutada, kui palju on viimase 20 aasta jooksul Eesti ja Soome riigis muutunud. Olukorrast, kus üle lahe pääsemiseks tuli varavalgest seista viisasabas, oleme jõudnud vabaduseni sõita naaberriiki passita ning raha vahetamata.
 
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juhi Hannes Rummu sõnul on tänastel noortel raske mõista, et 30 aastat tagasi oli sõit Soome enamiku Eestimaa elanike jaoks kättesaamatu unistus ning 20 aastat tagasi tähendas see alandavas viisasabas seismist. “Täna on Eesti ja Soome vaheline suhtlus õpikunäide toimivast ühtsest turust, kus üle Soome lahe liiguvad igal aastal miljonid inimesed, kaubad, teenused ja kapital,” lisas Rumm.
 
Näituse koostas Eesti Välispoliitika instituudi analüütik Erkki Bahovski ning kujundas loomeagentuur AKU (http://akucollective.com). Projekti juhtisid Herke Vaarmann (Eesti Ajaloomuuseum) ja Heiki Linnamägi (Euroopa Komisjoni Eesti esindus).
 
Näitus jääb Tallinki laeval Superstar avatuks 2012. aasta detsembri lõpuni. Pärast seda liigub näitus edasi Eestimaa eri linnades, kus Eesti ja Soome ühisturu arengulooga saavad tutvust teha kõik huvilised.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp