Näitus “TÕDE – on hapu”

2 minutit

Terve aasta on Vilde muuseumis nalja saanud; näitus “Vildest naljaga pooleks” avas Vilde naljaloomingut, sügislaadal silitasime Eesti naljakirjanikke ja naljakirjandust. Nüüd, tõsiselt tumedal oktoobrikuul, on jälle põhjust seada sammud kastellaanimajja. Tõesti, tõesti nii head naljanäitust pole kohe jupp aega vaadata saanud. Ka kehva huumorimeelega inimesed leiavad siit kindlasti midagi, mis muigama paneb ja tuju heaks teeb. Per William Petersen on andekas kunstnik, kes on kolm aastat kogunud mõtteid elust enesest ja need visualiseerinud. Tulemus on erakordne ja näitus esmakordne. Väljapanekus on üle 80-ne graafilise töö, mis pilkavad inimlikke nõrkusi ja ühiskonna valupunkte.
 
Näitus kannab pealkirja “TÕDE -on hapu”.
Kunstnik ise arutleb nii: “Kumb oli enne, kas kana või sidrun?
Visuaalsete ideede näitus. Ühed suured, teised väikesed. Olulised ja vähemolulised. Elu ja vastupidise kohta. Sellest, mis meid puudutab, ja mida me salvestame. Mida me kogume ja mille unustame. Väikesed asjad, mida oleme lakanud märkamast, kuid mis on siiski osa meie elust. Ehk on kõikidel väikestel asjadel kokku suur tähtsus? Meil on ühised vaated, kuid kas me näeme ühtemoodi? Ja kas me tegelikult näeme sama asja? Sellel näitusel on vaieldamatult sama palju “tõdesid” kui on külastajaid, kuna “tõde” on igaühe jaoks erinev.”
 
Per William Petersen elab Eestis juba 6 aastat, teostades ennast Tartu vaimses atmosfääris.  Ta on sündinud ja hariduse saanud Taani riigis. Tema näitusetegevus siin maal laieneb aasta aastalt ning huumori osa loomingust on kindlasti kõige märkimisväärsem.
 
“TÕDE on hapu” on kolmes keeles – eesti, inglise ja taani ning on avatud 3. – 31. oktoobrini 2012

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp