XIII Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia SÜGISFESTIVAL 27. – 29. IX Tallinnas

1 minut

Käesoleva aasta EMTA Sügisfestivali peateemaks on USA avangardistliku helilooja JOHN CAGE’i 100. sünniaasta tähistamine ning Cage’ist mõjutatuna “IMPROVISATSIOON ja UUDISLOOMING” – sealhulgas Eesti noorema ja noorima põlvkonna heliloojate esiettekanded. Sügisfestivali aukülaline on 2012. aastal tšellist, improvisaator ja õppejõud Tapani Heikinheimo Soomest, kes annab kõigil kolmel festivalipäeval EMTAs meistrikursusi improvisatsioonis,peab avapäeval avaliku loengu teemal “Interaktiivsuse intensiivsus instrumentaalmuusika õppes” (inglise keeles) ning esineb 29. IX Mustpeade majas oma trioga The Hybrid Trio Sound (Soome). Meistrikursustel saavad vabakuulajatena osaleda ka muusikaõppurid teistest Eesti muusikakoolidest ja kõrgkoolidest.

XIII EMTA Sügisfestivali lõppkontserdil 29.IX kell 18 Kanuti Gildi SAALis ESIETTEKANDELE tulev Märt-Matis Lille uudisteos “24 prelüüdi vaikusele” 11-le instrumendile on pühendatud samuti John Cage’ile. 

Sügisfestivali n-ö. raamprogrammina algab 27. IX kell 12 Telliskivi Loomelinnakus loome-erialade üliõpilastele suunatud seminaripäev “LOOMINGURUUM – Creative space”. Seminaripäeval on muuhulgas kell 14 kavas aruteludiskussioon nelja kultuuri ja kunsti vallas praktiseeriva tunnustatud panelistiga: ehtekunstnik Tanel Veenre, muusik ja õppejõud Kristo Käo (http://www.kitarrikool.ee), kaasaegne kunstnik Marko Mäetamm ning dramaturg, lavastaja ja teatrijuht Ivar Põllu; moderaator on Anu Kivilo.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp