Läti kunstnike maal, disain-nukud ja portselan ühel näitusel

2 minutit

Kunst elada ³

Näitus avatakse Haus Galeriis (Uus tn 17,  Tallinn) 12. septembril kell 19.00 koostöös Läti Vabariigi Suursaatkonna ja Inara Liepa nukukunsti muuseumiga.

Näitusi, kus üks kunstnik omas loomelüürikas maailma naudib ja seda vaatajaga jagab, leiame me mitmeid ja alatasa. Seda enam on unikaalne kolme kunstniku loomingu kooslus, kus välja pandud pealtnäha niivõrd erinevad valdkonnad nagu nukukunst, maal ja portselan.
Kunst on ka oskus esitleda erinevaid loomeavaldusi ühtses harmoonias, mida seekordne Haus Galerii näitus kindlasti tõestab.
Galeriis esinevad kolm Läti kunstnikku – keraamik Aira Lesina, maailikunstnik Dace Runca ja nukukunstnik Inara Liepa. Oma ühisnäituse on nad koondanud pealkirja alla „Kunst elada“, mis märgib kunsti kui nende elustiili, oskust teha elustki omamoodi kunst.

Näitus avatakse Haus Galerii ülemise korruse näitusesaalis, mis tavapäraselt on püsiekspositsiooni päralt. Seekord saab ruum tundmatuseni muudetud.
Ühisnäitus pakub võimalusi metamorfoosideks, kus pilk saab läbi maali liikuda portselani saladustesse ning sealt edasi nukkude maailma, kelle tavakoduks on Riias asuv nukukunsti eramuuseum.

Galerii soovitab näitust külastada kindlasti koos peredega, sest mitte alati ei pruugi professionaalsed näitusesaalid pakkuda midagi ka lastele vaatamiseks.

Näitus Haus Galeriis jääb avatuks kuni 4. oktoobrini.

Oktoobri algul võib galerii ülakorruse saalis näha juba sügisese kevadoksjoni valikut, millega galerii tähistab ühtlasi ka oma 15 tegevusaastat, märkides 15 aastat kunstioksjonite traditsiooni Eestis.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp