Ootame Teid täna uue nukutelelavastuse “Prügihunt ja Superjänes” esilinastusele

2 minutit

Täna, 6. septembril kell 15:00 on NUKU teatris rohkem kui 15 aastase pausi järel taas võimalus näha professionaalsel tasemel tehtud nukutelelavastust. Huvilistele näidatakse “Prügihunt ja Superjänes” esimesest osast, mis esilinastub ETV2-s 9. septembril.

“Prügihunt ja Superjänes” on Eesti Ettevõtlike Noorte Koja, NUKU teatri ja ERR-i koostöös sündinud 12-osaline lastesaade, mis räägib lustlikus vormis looduse hoidmisest ning prügiga ümberkäimisest. Lavastuse stsenaariumi kirjutas Wimberg ning selles mängivad NUKU teatri näitlejad Mirko Rajas, Tiina Tõnis, Laura Nõlvak ja Mihkel Tikerpalu.

Tegemist ei ole esimese korraga, kui Prügihunt ja Superjänes kokku saavad. 2011. aastal algatas Ettevõtlike Noorte Koja liige GO Koda projekti Üks Müts, tänu millele jõudis 50 haridusasutusse üle Eesti nukuetendus “Prügihunt ja Superjänes”. Ettevõtmisest valmis ka DVD koos materjalidega  keskkonnatundide läbiviimiseks koolides, lastele suunatud loodushoiuportaal www.hoia.ee ning hariv kaardimäng “Superjänese prügimäng”.

GO Koja algatus pälvis eelmisel aastal auhinna “Aasta Keskonnateoke 2011”. Kuna projekti saatis suur edu, otsustati Prügihunt ja Superjänes taas kord kokku viia. Ideest sündiski nukutelelavastus, mis suve jooksul filmilindile jäädvustati ja sügisest teleekraanidele jõuab.

Lisaks lastesaate esitlemisele tähistatakse NUKU teatris ka väga edukaks osutunud “Naksitrallide Metsakooli” suvetuuri lõppu – tänatakse tegijaid ja toetajaid, vaadatakse pilte, räägitakse põnevamatest seiklustest ning mõeldakse koos, kuidas lastele looduse väärtustamist õpetada.

Nukutelelavastuse valmimisele aitasid kaasa Eesti Ettevõtlike Noorte Koja pikaajalised toetajad Keskkonnainvesteeringute Keskus, AS Tallinna Vesi, Ragn-Sells AS ja Tootjavastutusorganisatsioon OÜ.

Ettevõtlike Noorte Koda JCI on rahvusvaheline ettevõtlike noorte inimeste võrgustik, kuhu kuuluvad aktiivsed alla 40-aastased juhid ja professionaalid. JCI pakub oma liikmetele soodsat keskkonda juhtimisoskuste, sotsiaalse vastutustunde ja ettevõtlikkuse arendamiseks. Kogu võrgustiku laiem eesmärk on innustada noori inimesi looma üheskoos positiivset muutust ühiskonnas.


Kontakt: Kristjan Täht. Tel. 502 4275. E-post: hoia@jcigokoda.ee.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp