Näitus Leonardo ja Inglid Pärnu Linnagaleriis

2 minutit

Pärnu Linnagaleriis (Uus tn 4, Raekoda)
7.   29. 09. 2012
Alar Raudoja isiknäitus  LEONARDO ja INGLID 
Avamine 7. septembril kell 17.
Olete teretulnud! 

Näitus on kokkuvõte autori viimase kolme aasta loomingust, kus kunstnik on tegelenud oma sisemise mina otsingutega. Kunstniku alterego LEONARDO on püüdnud lahendada müstilisi koode ja sümboleid ning muuta need lihtsateks argieksistentslikeks kujutisteks.

Hüperego otsingud on viinud Leonardo kokku inglitega ja nende maailmaga. 

Miks just INGLID:
Vähemalt alates meile teadaoleva tsivilisatsiooni algusaegadest saadik 6000 aasta eest Sumeris – on inglid mänginud olulist rolli inimkogemuse arengus. Reljeefe inglikujutistega on leitud Mesopotaamia iidsetest linnadest ning ingleid kirjeldatakse ka sumerite savitahvlitel, mis on vanimad meile teadaolevad kirjalikud allikad Maa peal. Ning Atlandi ookeani teisel kaldal – Ek Balami Akropolises Yucatanil võime näha reljeefe inglitest, mis on seintesse raiutud iidse maiade tsivilisatsiooni esindajate poolt. Tegelikult, kui me ei otsiks ingleid ainult vanast maailmast, võiksime leida märke neist inimtsivilisatsiooni kõikidest etappidest ning kõikvõimalikest paikadest.

Seega on ajalooliselt tõendatud, et inglid või vähemalt uskumused inglite kohta on olnud meiega kogu kirjalikult jäädvustatud ajaloo jooksul. Inglitel ei ole kuju. Nad ilmuvad meile erinevalt, olles vastavuses meie uskumustega.

Inglid kasutavad manifesteerunud kuju kui vahendit kommunikatsiooni loomiseks. See on nii seepärast, et meil, inimestel, on äärmiselt raske luua ühendust  kõrgemate  olenditega ning uskuda sellesse kommunikatsiooni, kui me ei suuda  näha  või vähemalt kujustada kedagi, kellega me räägime. Kujutis inimesetaolistest olenditest, kellel on tiivad, ei ole inglite loomulik olek, kuid nad kasutavad seda vormi sageli, sest nii on meil kergem neid aktsepteerida.

Inglid, kellega olete kõige lähemas ühenduses, olete tegelikult ise ühel teisel eksistentsi tasandil. Nad ei ole teist eraldi seisev jõud. Inglid on need, kes me ka ise tegelikult oleme. 

www.linnagalerii.ee

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp