Eesti Teadusagentuur kuulutab välja personaalsete uurimistoetuste taotlusvooru

2 minutit

1. septembril avaneb esimene personaalsete uurimistoetuste taotlusvoor. Personaalsete uurimistoetuste 2013. aasta taotlusvoor kestab septembri lõpuni ning taotlusvoor toimub Eesti Teadusinfosüsteemi ETIS kaudu.

Personaalseid uurimistoetusi annab välja Eesti Teadusagentuur hindamisnõukogu soovituste alusel. Hindamisnõukogu hindab taotlusi lähtudes ekspertkomisjonide  hinnangust.

Personaalsed uurimistoetused on mõeldud selleks, et katta kõik väikese uurimisrühma uurimisprojekti jaoks vajalikud teadustöö tegemise kulutused. Toetus ei ole mõeldud teiste toetuste kaasrahastamiseks.

Rahastatakse kahte tüüpi uurimisprojekte. Otsinguprojekti toetuse ülesanne on toetada uudseid ja otsingulisi ning kõrge rahvusvahelise tasemega uurimisprojekte, millega võib kaasneda kõrge teaduslik risk.

Stardiprojekti toetuse eesmärk on toetada iseseisvate teadusuuringute alustamist ning võimaldada iseseisva töörühma välja arendamist. Nii otsinguprojekti kui ka stardiprojekti taotlejate puhul on nõutav doktorikraadi olemasolu, kuid stardiprojekti toetuse saamiseks peab doktorikraad olema omandatud viimase 7 aasta jooksul.

Personaalsed uurimistoetused on  varasematest Eesti Teadusfondi grantidest rahaliselt mahult oluliselt suuremad ning neid antakse välja vähem. Seetõttu on ka konkurents grantide saamiseks märksa tihedam. Kokku antakse uurimistoetustena 2013. aastal välja 0.94 miljonit eurot.

„Meie eesmärk on rahastada uudset ja julget teadust ning anda iseseisva uurimisrühma loomise võimalus noortele teadlastele, kellel on potentsiaali tulevikus silmapaistvate teadustulemuste saavutamiseks,“ iseloomustas uut teaduse rahastamisinstrumenti Eesti Teadusagentuuri juhatuse esimees Andres Koppel.

Lisainformatsioon: Eesti Teadusagentuur. Personaalne uurimistoetus

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp