Tartu Kõrgema Kunstikooli tekstiili- ja mööbliosakond esitlevad Helsinkis edukat projekti PINK

2 minutit

Täna, 28. augustil esitlevad Tartu Kõrgema Kunstikooli mööbli- ja tekstiiliosakonna tudengid Helsinki Metropolia Rakenduskõrgkooli disainiosakonna galeriis ühisprojekti PINK.

Projekti PINK kaheksa tooteprototüüpi on sündinud kahe osakonna tudengite koostöös. Autorid on valminud töödes ühendanud tekstiili- ja mööblitehnoloogia tundmise ja liitnud tervikuks erinevad disainerikäekirjad.

Projekti tutvustamine Helsinki Metropolia Rakenduskõrgkooli Disainiosakonna galeriis on teadlik valik, sest selle kooli tudengite ja õppejõududega on Tartu Kõrgema Kunstikooli tekstiili- ja mööbliosakonnal olnud pikaajaline ning toimiv koostöö. Projekti esitlus toimub samaaegselt Helsinki Design Week 2012 sündmustega. 12.-16 september on Helsinki tõeline maailma disainipealinn, kus toimuvad mitmekülgsed messid, näitused ja üritused. Arvukalt on erinevates näitusepaikades ja üritustel esindatud ka Eesti disainerid.

Ühistööna valminud projekti PINK esmaesitlus toimus 7. -11. veebruaril 2012 Stockholmi mööblimessi Greenhouse´i alal. Ühisprojektide traditsiooni  on kavas mööblidisaini valdkonnas jätkata ka sel õppeaastal.

Projektis PINK osalevad TKK mööbli- ja tekstiiliosakonna tudengid Jaanus Paaver, Joonas Riisalu, Kadri Nutt, Kairi Lentsius, Kaisa Krusenberg,  Kaisi Rosin, Kristi Haav, Kristina Allik, Kristjan Allik, Kätlin Lõbu, Mait Rätsep, Maria Sõber, Mario Kroon, Marju Nurk, Marko Siimann, Merike Neudorf, Sarah Kopli, Taavi Sööt, Tiina Ree.

Projekti  juhendavad disainer Monika Järg ja sisearhitekt  Jaak Roosi.

Näitus Helsinki Metropolia Rakenduskõrgkooli galeriis jääb avatuks kuni 18. septembrini. Projekti PINK on toetanud Eesti Kultuurkapital ja Tartu Kultuurkapital.

Projektis PINK valminud toodete kataloogi saab vaadata siit: http://issuu.com/kadipuu/docs/bench_issuu

Helsinki disainiürituste info: http://wdchelsinki2012.fi/en

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp