Näitus “Moi Lizotšek” Narva Muuseumis

2 minutit

28. augustil kell 14.30 avatakse Narva Muuseumi kunstigalerii esimesel korrusel nukkude lapitekkide näitus.

Käsitöö oli möödunud sajandil üheks peamiseks vabaaja veetmise viisiks iga seisuse naise jaoks. Tüdruk sai väga varases eas nõela ja riide tikkimiseks, nukutekkide ja nukuriiete õmblemiseks. Oksjonidel üle maailma on võib tihti leida antiikvaarseid nukkude lapitekke, need on muutunud kogumis- ja uurimisobjektiks. Nukutekkide näitused on väga populaarsed. Samal ajal selleks, et teha nukutekki koos tütrega, on teil vaja üsna vähe: nõela, niiti ja mõningaid lappe!

Näitusel eksponeeritakse tekkide näidised, mis on osa projektist “Moi Lizotšek”. Selle projekti eesmärgiks on taastada nukutekkide õmblemise traditsioon. Saab näha näidiseid, milliseid võisid teha nii tüdrukud kui ka emad 100-200 aastat tagasi. Projektis osalejad – lapitehnika harrastajate internatsionaalne Interneti kogukond “Dublirin”. Paljud osalejad õmblesid ja teppinud tekki esimest korda. Enamik tekke on tehtud üsna äratuntavate ajalooliste näidiste järgi.

Pärast esimest näitust Peterburis, pooled tekid anti lasteorganisatsioonidele ja mõned kingiti mänguasjamuuseumile Peterburis. Tekke on eksponeeritud Hollandis ja Lätis, pärast Narvat oodatakse neid Kiievis.

Näitus on avatud kuni 1. oktoobrini.

INFO: Tatjana Klimina, teenindusosakonna juhataja, tel 35 99 243, tatjana.klimina@narvamuuseum.ee

http://www.narvamuuseum.ee/?next=pressiteated&id=1168&menu=menu_kula

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp