Siiri Taimla näitus “Töö ja pere” 1Galeriis 16.8–9.9.2012

1 minut

Siiri Taimla “Töö ja pere” on elutoa- ja köögitragöödia ühes vaatuses. Asupaigaks Eesti, karakteriteks ema, isa äraolek ning sellega kaasnev hirm tuleviku ees. Isa on kadunud, maha on jäänud vaid kangelaslik portree temast tööpostil.

Näitus, mis on inspireeritud kunstniku ja tema lähedaste peresituatsioonidest peegeldab töö ja pereelu konflikti ning isata kasvamist Eesti ühiskonnas laiemalt. Ühiskonnas, kus pereväärtustest hinnatakse rohkem individualismi, tõhusust ning majanduslikku edu, ei ole pere ja töö ühildamine just kõige paremas seisus. Ka Siiri Taimla mustvalgete joonistuste ja paberskupltuuridega etendatud loos on suurema materiaalse heaolu otsing viinud isa määramatuks ajaks kodust ära.

Ema on küll kodus, aga toad on koristamata ja nõud pesemata. Tema hääl on kurblik ja silmis mure “kuidas küll üksi hakkama saada”.

Siiri Taimla (s. 1981) on õppinud Eesti Kunstiakadeemias graafikat ja stsenograafiat ning Eesti Kunstiakadeemia vabade kunstide magistrantuuris joonistamist. Alates 2006.a. on Siiri joonistamise õppejõud Eesti Kunstiakadeemia joonistamise õppetoolis ja joonistamise-kompositsiooni õppejõud Sally Stuudio kunstikoolis.

Näitus jääb avatuks 9. septembrini.

Tänud: Tanel Rannala, Margit Säde Lehni, Tõnu Narro, Mart Raun, Andres Taimla, Ott Pilipenko, Epp Kubu, Eesti Kunstnike Liit.

Näitus kuulub Tallinna 4. Joonistustriennaali programmi.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp