Näitus “Tänavakunsti memorabiilia” Tartu Loomemajanduskeskuses

2 minutit

Näitus „Tänavakunsti memorabiilia“
09.08.2012 – 8.09.2012
Tartu Loomemajanduskeskuse kollases majas Kalevi 13
Trepigaleriis ning kohvikus Spargel

Näituse avamine 9. augustil kell 19:00

Näitus „Tänavakunsti memorabiilia“ keskendub tänavakunstnike poolt loodud artefaktidele, nende jälgedele lõuenditel, mis on vastukaaluks paratamatult hääbuvatele teostele tänaval. Näitus ühtaegu nii mäletab kui mälestab tänavakunstnikke kümnendate algusest, loob seoseid teostega tänaval ning on otsekui purki pandud vaim, mis seni on vaid tabamatult mööda linna ringi hõljunud.

Näitusel osalevad Tallinna tänavakunstnikud Pheriskoop ja Signor Sick rühmitusest Multistab ning Tartust Edward von Lõngus ja MinajaLydia. Tegemist on eesti tänavakunsti kõige olulisemate nimedega, kellest igaüks on erineva stiili, tehnika ja temaatikaga. Saab näha nii vabakäelist aerosooli kasutamist, šabloontehnikat kui ka maali.

Lisaks on näitusel esitletud tänavakunstifestivali Stencibility poolt korraldatud fotovõistluse võidutööd, mis on talletanud tänavakunsti mitte dokumenteerimispraktikana vaid eraldi loomingulise väljakutsena. Fotograafid on jäädvustanud tänavakunsti teoseid ühes neid ümbritseva ruumiga, mis toob teose sisu hästi esile ning moodustab fotol esteetilise terviku.

Näitus on konfliktne, sest tänavakunstike osalemist näitustel on peetud justkui tabuteemaks. Kuid ometi peavad nad ise seda loomulikuks ja isegi vältimatuks sammuks. Kui galeriil kui institutsioonil on tekkinud huvi ja nõudlus ühest subkultuurist välja kasvanud tänavakunstnike loomingu järele, siis on raske puhtalt inimlikust edevusest või missioonitundest jätta kasutamata võimalus enda ideede levitamiseks.

Lisainfo:
Marika Agu, näituse kuraator, marikaagu@gmail.com, tel 53901578
Liina Raus, näituse kaaskuraator, Kaleidoskoop Kunstilaenutus, liina.raus@gmail.com, tel 55607971

Tartu Loomemajanduskeskuse kollane maja Kalevi 13 on avatud E-N 09-23, R-L 09-01. Näitus on tasuta.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp