Võru Linnagaleriis Lapin ja Rumvolt!

2 minutit

07. augustil kell 18 avavad Võru Linnagaleriis oma isiknäitused sõbrad Leonhard Lapin ja Aivar Rumvolt!

Sõbrad Leonhard Lapin ja Aivar Rumvolt on sündinud vanal Võrumaal ja tähistavad sel aastal oma juubeleid. Peale selle ühendab neid kahte kunstnikku ausus teostes, eluline mõttelaad ja luulehuvi.

Aivar Rumvolt´i isiknäitus „ Tumevalge“

Aivar Rumvolt (sünd. 1957 Võrus) on Võrumaa tunnustatuim keraamik, kes oma loomingu kõrvalt jõuab õpetada kümneid keraamikahuvilist. Rumvolt ise on öelnud enda kohta: «Olen midagi vahepealset – kunstkäsitööline.»

Juubelinäitusel on eksponeeritud põhiliselt rakukeraamika. Selle keraamikavalmistamise tehnoloogia juured ulatuvad 16. sajandi Jaapanisse, kus teetseremoonia tarvis hakati valmistama minimalistlikke, lihtsa dekooriga teenõusid. Rumvolt on oma töödes püüdnud just järgida sama loomuliku lihtsuse põhimõtet. Osa eksponeeritud töödest on põletatud Värskas, sealse talumuuseumi puupõletusahjus. Kõik tööd on valminud sellel suvel.

Leonhard Lapin´i isiknäitus koosneb kahe seerias – „Protsessid“ ja „Erootilised kollaažid“

Leonhard Lapin (sünd. 1947 Räpinas) on eesti kunstnik, arhitekt ja luuletaja. Õppinud aastatel 1966-1971 ERKI- s arhitektuuri eriala. Lapin on Eesti Kunstnike Liidu ja Eesti Arhitektide Liidu liige.

Ta alustas loomist 1960ndatel, tõustes kiiresti juhtivaks avangardkunstnikuks, aga ka organisaatoriks ja teoreetikuks. Lapin on olnud viljakas arhitekt ja arhitektuuriloolane, loonud installatsioone ning maale, samuti skulptuure ja linnaruumi sobituvaid taieseid. Lapin on ka läbi viinud Eesti esimesed häppeningid ning osalenud perfomance’ite loomisel, samuti lavastanud etendusi. Lapinit on kutsutud väga paljudele välisnäitustele, tema töid on riiklikes- ja erakogudes üle maailma. Rahvusvahelist tähelepanu on äratanud ka tema graafika.

Mõlemad näitused jäävad Võru Linnagaleriis avatuks kuni 30. augustini 2012.

Galerii on suvel avatud e-r 12.00- 18.00

www.vorulinnagalerii.ee

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp