Mari Hokkaneni fotod ja häpening Tampere Majas

2 minutit

Läbi lillede – Flower perfomances
Mari Hokkaneni fotod ja häpening Tampere Majas
 
Neljapäeval 2.8.2012 kell 17 avatakse Tampere Majas Mari Hokkaneni fotode näitus „Läbi lillede – Flower performances“. Pärast avamist kell 19 esinevad mitmed soome ja eesti kunstnikud ja artistid Tampere Maja keldris.
 
Soome fotograafi Mari Hokkanen on huvitunud fotograafia võimest jutustada lugusid. „Mind inspireerib pildi mitmetõlgenduslikkus. Piltide kaudu on vaatajal võimalus projitseerida oma kogemusi ja mälestusi. Ma ei rõhuta mingit teatud tõlgendust, vaid annan vaatajale vihjeid selle kohta, millest lugu on tekkinud ja mis võiks edasi saada. Tihti olen ise modelliks ning mu pildistussessioonid on nagu väikesed perfomance’id. ”
 
Eelmisel suvel hakkas ta pildistama stseene lilledega ning on jätkanud teema arendust ka sellel aastal. „Piltidel on lilli ja Soome maastike, aga tahtsin arendada seda vanaaegset  teemat mulle omasel viisil.“ Hokkanen on lõpetanud Helsingi tehnilise ametikooli fotograafia eriala 2008. aastal ning on osalenud mitmetel näitustel Soomes.
 
Eesti ja Soome ühishäpening
 
Pärast avamist korraldatakse Tampere Maja keldris üritus, kus esineb nii soome kui eesti tõusvaid ja teenelisi artiste. Eesmärgiks on tutvustada lähemalt Soome ja Eesti kunsti-inimesi. Esineb eksperimentaalne elektro-folk-duo ”Sädelev Kass” (http://www.facebook.com/ShinyCatMusic). Duo liikmed on Elerin Velling (laul, elektroonika) ja Eerik Kändler (kitarr, elektroonika). Ansambel esitab fotograaf Siim Vahur 3D-teosest inspireeritud heli-improvisatsiooni.     
 
Jaapani bondage
Tinttu Henttonen, foto Emily Yang
Soome köiekunstnik ja fotograaf Tinttu Henttonen esitleb jaapani Bondage-köiekunsti (http://en.wikipedia.org/wiki/Bondage). Näitusekülastajad on oodatud osalema. Henttoneni köiekunsti teoste teemaks on inimene ja tema fantaasialaadne seksuaalsus. Üritusel on võimalus näha ka soome fotograafi ja videokunstniku Maximilian Latva teoseid, nendes on peidetud asju, mis tihti jäävadki leidmata. Lisaks esinevad soome kujutav kunstnik Antti Friman ja režissöör Jaakko Ruuska, režissöör Sanni Priha ning  joonisfilmi režissöör Joona Ruusuvuori.
 
Näitus on avatud iga päev 2.-26.8.2012 kell 9 – 18. Sissepääs tasuta, tere tulemast näitust vaatama!

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp