‘we LOOV exhibition’ toob kohale nelja Soome kunstniku loomingu

2 minutit

Tartus sündinud ‘we LOOV exhibition’ toob Soome ja Eesti kunstnike näitused Telliskivi Loomelinnakusse 

Augusti ja septembri kuu jooksul saab Telliskivi Loomelinnakus näha kokku kuut näitust, kus osalevad neli Soome ja kolm Eesti kunstniku. Näitustekava on koostanud ‘we LOOV art’, mis kuni läinud aasta lõpuni tegutses Tartu Loomemajanduskekuses LOOV Müügi- ja kunstigaleriina. 

Kahe kuu jooksul tuleb koostöös Telliskivi Loomelinnakuga näitamisele maale, fotograafiat, tekstiilikunsti ja skulptuure. Kolme noore Eesti kunstniku kõrval saab näha ka nelja Soome kunstniku väljapanekut Kaija Hinkula ja Hanna Peräkylä, Oona Tikkaoja ning Jari Heinoneni loomingut.

LOOV alustas oma tegevust Tartu Loomemajanduskeskuses müügi- ja kunstigaleriiga 2009 aasta augustis ning osutus 2011 aasta detsembris peale 50 näituse korraldamist keskuse esimeseks vilistlaseks. Keskusest lahkumise järel on ettevõte jätkanud tegevust ürituste ja töötubade korraldajana, lisaks arendatakse ‘we LOOV origami’ nimelist ehete kollektsiooni. Täpselt kolm aastat peale esimest näitust Tartus pöördub ettevõte tagasi näituste korraldamise juurde täitmaks eelmisel aastal Soome kunstnikele antud lubadus nende looming Eesti kunstihuviliste ette tuua. 

Rohkem infot LOOV tegevuse kohta leiab blogis loovgalerii.blogspot.com ning tulevaste näitustega saab ennast kursis hoida FaceBooki ürituse lehel – http://www.facebook.com/events/118711668272684/?ref=ts 

Augusti kuu näitused ja kunstnikud on järgnevad:

2.-31.august   Kaija Hinkula ja Hanna Peräkylä maalide ja tekstiilinäitus  Second ground ,  http://kaijahinkula.blogspot.com/, http://www.hannaperakyla.com/

2.-17.august   Pia Pikkor maalinäitus  Aktid , http://piapikkor.com/

20.-31.august   Oona Tikkaoja installatsiooni-skulptuurinäitus They versus Us , http://www.vikuri.com/

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp