Näitus Eesti Meremuuseumis

2 minutit

Täna, 13.juunil kell 16.30  avatakse Eesti Meremuuseumi Paksu Margareeta suurtükitornis meeleolukas ja värvikirev  näitus  “Kaks päeva Kihnu majakavahina. Kihnu puagi pildid”. Näituse on koostanud kaks päeva seal majakavahi ametit pidanud kunstnik Hedda Peet ja fotograaf Olev Mihkelmaa.

Eesti lõunarannikul, Liivi lahes, paikneb omapärase kultuuri ja elulaadiga Kihnu saar.

Saarel asub Kihnu tuletorn, mis seni oli külastajatele suletud.

Aastal 2011 , kui toimus saare suursündmus – Kihnu Mere Pidu, oli ka tuletorn kaks päeva avatud. Kunstnik Hedda Peet  veetis kaks päeva tuletornis, rääkis torni ajaloost, vastas igasugustele ootamatutele küsimustele nii tuletorni kui Kihnu saare kohta ja pakkus võimaluse  värvida paberile joonistatud tuletorni ja sinna enda nime kirjutada. Huvilisi oli väga palju, pidevalt oli järjekord, sest torni treppidele mahub korraga ronima umbes 5 inimest.

Piltidel on näha, kuidas seda kõike tehti ja kes  tornis käisid –  kohalikud külamehed, koerad,lapsed, pillimehed, turistid  kaugetest maadest, rääkimata  eestimaa elanikest.

Torni ümber mängiti pilli ja löödi tantsu, müüdi kohalikku käsitööd ja sööke-jooke.Õhtul kogunes rahvas sadamasse, kus toimus pidu  –  kokku said kõik, kes päeval tornis olid käinud. Ja nii kaks pikka imetoredat päeva …

Näitus on Eesti Meremuuseumis avatud 13.06 – 16.09.2012.a.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp