Tiiu Kirsipuu ja Maarja Unduski ühisnäitus “Eluisu” Kunstihoone galeriis

2 minutit

Olete oodatud Tiiu Kirsipuu ja Maarja Unduski näituse  Eluisu avamisele Tallinna Kunstihoone galeriis neljapäeval, 7. juunil kell 17. 

Skulptorist Kirsipuu ja nahakunstnikust Undusk liiguvad mõlemad kujutava ja tarbekunsti piirimail. Nende tööd on sündinud teineteisest sõltumatult, omades siiski mitmeid  kokkupuutepunkte. 

Tiiu Kirsipuu eksponeerib esimeses näitusesaalis suuri ja väiksemaid rohe-kolla-pruunis koloriidis riisipõllufotodega patju. Tema väljapanek on mõtteliseks jätkuks Lõuna-Koreas veedetud loomingulisele kuule 2010. aasta oktoobris. Väikeses Wongoli külas elades ja pikki jalutusretki ette võttes pildistas ta pea iga päev ümberringi laiuvaid riisipõlde, mille mustrid on väga maalilised ning kaunid. Kuu aja jooksul muutusid rohelised põllud kollakaks, riisiterad valmisid, riis lõigati, põllud koristati ja ujutati veega üle. RIIS on Korea kõige tähtsam toiduaine. Korea söömiskultuur on meie omast erinev, süüakse madalate laudade taga põrandal PATJADEL istudes.  See ongi põhjus, miks riisipõldude fotod on patjade kujul eksponeeritud. 

Maarja Undusk näitab tagumises saalis oma uusi suuri käsiõmblustehnikas valminud  nahast pilte. Need on mahukad figuraalsed tööd, mida autor ise psühholoogiliseks nahakunstiks tavatseb nimetada. Oma piltides mõtiskleb autor valguse ja pimeduse, vanaduse ja nooruse, armastuse ja armukadeduse üle, mis pole just teemad, mis tavapäraselt nahakunsti pärusmaale mahuksid. 

Näitus jääb avatuks 1. juulini.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp