Tartu Kõrgem Kunstikool sai rahvusvahelise assotsiatsiooni Cumulus liikmeks

1 minut

24.-26. mail toimus Soomes Helsingis rahvusvahelise disaini-, kunsti- ja meediakõrgkoole ühendava assotsiatsiooni Cumulus konverents ja uute liikmete mess. Laupäeval, 26. mail kinnitati Cumuluse uueks liikmeks ka Tartu Kõrgem Kunstikool.

Tartu Kõrgemast Kunstikoolist (TKK) osalesid 24.-26. mail toimunud uute liikmete messil ja konverentsil maalingute osakonna juhataja Heli Tuksam ja tekstiiliosakonna juhataja Aet Ollisaar. Laupäeval võttis liikmestaatuse vastu TKK rektor Vallo Nuust.

Vallo Nuusti sõnul on Tartu Kõrgemale Kunstikoolile oluline kuuluda nii esinduslikku rahvusvahelisse võrgustikku, mille liikmeteks on kunsti- ja disainivaldkonna kõrgkoole pea kõikidelt kontinentidelt.

Rahvusvaheline disaini-, kunsti- ja meediakõrgkoolide assotsiatsioon Cumulus loodi 1990. aastal ning sinna kuulub peaaegu 200 kooli 44-st riigist üle maailma. Cumulus on ainus rahvusvaheline assotsiatsioon, mille eesmärgiks on edendada kunsti- ja disainiharidust, koostööd ning uuringuid. Cumulus võimaldab akadeemilist partnerlust ning kogemuste ja teadmiste vahetust.

Eestist kuuluvad Cumulusse Tartu Ülikool, Eesti Kunstiakadeemia ja Tartu Kõrgem Kunstikool.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp