OmaMood näitab omamoodi moodi

2 minutit

14 tüdrukut Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemiast on kokku pannud 13 etnilist rõivakolletsiooni, mida saab näha 5. juunil kell 19.00 Viljandi Pärimusmuusika Aidas moedemostratsioonil „OmaMood“. Kollektsioonid on valminud tüdrukute lõputööna ning on tõestuseks, et moeloomingut tehakse ka mujal kui ainult Eesti Kunstiakadeemias. 

Kui varasemalt on lõputöödena tehtud erinevaid esemeid, siis seekord otsustasid rahvusliku tekstiili 4. kursuse tudengid teha oma rõivakollektsioonid. Tüdrukute käe all valminud etnilistes kollektsioonides võib leida rõivaid erinevatele suurustele nii meestele, naistele kui lastele, samuti ei puudu ka erinevad aksessuaarid.  Rõivaste loomisel on kasutatud erinevate piirkondade, eriti Lääne-Eesti saarte rahvuslikke motiive, mida on oskuslikult kombineeritud tänapäevaste lõigetega. Lisaks kõigele rahvuslikule on ühte kollektsiooni sisse toodud ka tänapäeval järjest enam kõlapinda leidev rõivaste taaskasutus. Kõikidel tüdukutel on ka omad juhendajad, kellest nimekamaid on Reet Aus ja Aldo Järvsoo.

Moeetendusel nähtavad 13 kolletsiooni esitletakse koos tantsulise liikumisega, mille on kokkupannud noored tantsutudengid Sille Ardel ja Evelyn Uisk. Lavastajate sõnul on nad koreograafia loomisel, kus omavahel põimunud rahvatantsu sammud ja kaasaegsed liikumis mustrid, lähtunud kollektsioonide päritolust ning samast kandist tulnud muusikapaladest, mida moedemonstratsioonil esitab ansambel „Midrid“.

„OmaMood“ toimub 5. juunil kell 19.00 Viljandi Pärimusmuusika Aidas. Üritus on kõigile tasuta.

Sündmusest lähemalt www.facebook.com/omamood .

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp