5.-15. maini toimunud Eesti mäluasutuste esimesed digitalgud läksid korda

1 minut

Lühidalt ja ümardatult võib tulemused kokku võtta nõnda: 10 päeva, 100 pilti, 1000 fänni.

Täpsemalt võib öelda, et digitalgutel osales 18 mäluasutust kokku 130 tuvastamist või täiendavat infot vajava pildilise infokandjaga (fotod, maalid, postkaardid, aerofotod, videod).

Ühise pildivaatamisega hoidsime kokku suure hulga riigi raha ja töötajate üksildasi töötunde arhiivikaustade seltsis. Talguliste abiga tuvastati enam kui kaks kolmandikku piltidest; paljude puhul andsid kommenteerijad väärtuslikke vihjeid, mida muuseumitöötajatel on piltide kirjeldustega varustamisel edaspidi hea kasutada. Muuseumitöötajate üksikasjalised kommentaarid ja tagasiside talgulistele on üleval Digitalgute Facebook’i lehel (facebook.com/digitalgud); samuti leiduvad seal loosiauhinna saanute nimed. Lisaks mäluasutuste meenetele pani eriauhinnad välja Tallinna firma ArtPrint, kes vormistab kolmele talgulisele kvaliteetsed fotolõuendil väljatrükid nende lemmik-digitalgupildist. 

Äsjalõppenud talgute materjalid koos kommentaaridega jäävad talgute lehel nähtavaks kaustas Digitalgud 05.-15.05.2012. Kuna esimeste digitalgute kogemus oli väga positiivne, on kavas selliseid ettevõtmisi korraldada ka edaspidi. Oodatud on ka inimeste ettepanekud järgmiste talgute teemade osas!

Digitalgutoimkond:

Kadri Tüür, Anneli Sepp, Vahur Puik, Birgit Nurme, Margit Meltsas, Edith Eskor

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp