Nikolai Balabini ja Melitina Balabini (Soome) näitus A-galerii Seifis

2 minutit

A-galerii Seifis on 25.maist avatud Soome kunstnike Nikolai Balabini ja Melitina Balabini näitus KOGUTUD JUTUD (COLLECTED TALES).

Nikolai Balabin lõpetas Peterburi Kunstiakadeemia arhitektuuriosakonna 1991.aastal ja Rakenduskunsti ja Disainikolledøi (ehtekunsti ja kivitöö eriala) Lappeenrantas 1996.aastal.  Ta elab ja töötab Lappeerantas, kus tal on 1997. aastast oma ehtekunstistuudio.  Kunstnik on Soome disainerite ühingu Ornamo ja Soome Ehtekunsti Ühingu liige.  Tal on olnud isikunäitused Soomes, Venemaal ja Taanis ning ta on osalenud grupinäitustel Soomes, Venemaal, Lätis, Leedus, Hollandis, Itaalias, Hispaanias, Saksamaal, Poolas, Taanis ja USA-s.  Tema ehted on esindatud Cominelli Fondi (Itaalia), Soome Tarbekunstimuuseumi, Soome Ehtekunsti Ühingu ja Kivimaailma Näituste Ühingu (Venemaa) kollektsioonides ning erakogudes Soomes ja Venemaal. 

Nikolai loob unikaalseid ehteid ja väikeseeriaid kasutades erinevaid materjale, näiteks hõbedat, pronksi, kivi, merevaiku, gagaati, paberit, klaasi ja keraamikat. Selle näituse tööd peegeldavad tema tähelepanekuid minevikust ja olevikust, tundeid ja muljeid.

Kunstnik ütleb, et “see on jalutuskäik läbi mu elu – huvitavad teed, romantilised paigad ja vaatamisväärsused, mis jalutuskäigu ajal leitud”.

Melitina Balabin lõpetas Ehtekunsti ja Metallitöö Kooli Tamperes 2004.aastal ja Lõuna-Karjala Polütehnikumi (ehtekunsti eriala) Lappeenrantas 2006.aastal.  2006. aastast on tal Lappeenrantas oma ehtekunstistuudio.  Kunstnik on Soome disainerite ühingu Ornamo ja Soome Ehtekunsti Ühingu liige.  Tal on olnud isikunäitused Soomes, Venemaal ja Taanis ning ta on osalenud grupinäitustel Soomes, Venemaal, Lätis, Leedus, Itaalias, Saksamaal, Poolas, Taanis ja USA-s.  Tema ehted on esindatud Saksamaa Merevaigumuuseumi ja Soome Ehtekunsti Ühingu kollektsioonides ning erakogudes Soomes. 

Melitina loob unikaalseid ehteid ja väikeseeriaid kasutades muude materjalide seas hõbedat, pronksi, kivi, merevaiku, klaasi ja keraamikat.  Selle näituse tööd on seeriast Sammalmetsä.

Näitust toetab Soome Kultuurifondi Lõuna-Karjala Regionaalne Fond.

Näitus jääb avatuks 18. juunini 2012.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp