Mänguasjamuuseumi Eesti-teemaline sünnipäev!

2 minutit

Pühapäeval, 27. mail kell 11-15 tähistab Tartu Mänguasjamuuseum oma 18. sünnipäeva suure perepeoga, mille teemaks on MEIE EESTI. Muuseum on kogu päeva tasuta avatud, peokülalised saavad osaleda Eesti-teemalises töötubades ja mängudes, proovida kätt õnneloosis ja vaadata teatrietendust. Peo lõpul kuulutatakse välja mänguasjateemalise pildi- ja jutukonkursi võitjad ning maiustatakse üheskoos tordi ja limonaadiga.

Tartu Mänguasjamuuseum on aastatega kasvanud paaritoalisest väikesest näitusest üheks Lõuna-Eesti armastatuimaks ja külastatuimaks muuseumiks, mis pakub lastele palju põnevat tegutsemist ning kosutab täiskasvanute hinge mälestuste ja lapsepõlvenostalgiaga. Muuseumi tõmbenumbriteks on mängulised näitused, hubane mängutuba ja päris oma teatrimaja.

Direktor Triin Vaaro sõnul on nende 18 aasta jooksul muuseumi külastanud rohkem kui 470 000 külastajat, seega peaks juba lähiajal poole miljoni piir ületatud saama.

“Mänguasjamuuseum pole enam ainult muuseum, vaid elav laste-ja perekeskus ning turistide jaoks huvitav vaatamisväärsus. Muuseumi aastatega kasvanud populaarsus tulebki sellest, et siin ei loe vanus ega päritolu –laste kõrval ja nendega koos saavad lustida ka täiskasvanud,” ütles Vaaro.

18. sünnipäeva tähistatakse Eesti-teemalise perepäevaga seetõttu, et muuseum on sümboolselt jõudnud väärikasse täiskasvanuikka. Samas tahavad muuseumitöötajad rõõmsa sündmusega tuletada meelde, et igas täiskasvanus on tegelikult peidus väike laps.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp