Heategevuslik kunstioksjon toetab enneaegsete beebide ravi

2 minutit

Neljapäeval, 17. mail algusega kell 19.00 korraldab Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfond hotellis Swissôtel Tallinn heategevusliku kunstioksjoni „Aita alustada elu“. Oksjoni tulu läheb Pelgulinna Sünnitusmajja enneaegsete beebide hingamishäirete raviks vajaliku SiPAP aparaadi ostuks.

„Kunstioksjonilt saadud tulu eest soetame sünnitusmajja aparaadi, mida meie arstid kasutavad enneaegsetel beebidel hingamishäirete sündroomi kergemate juhtude raviks,“ ütles Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondi patroon Laine Randjärv. Randjärve sõnul on oksjon hea näide kunsti ja heategevuse ühendamisest. “Ma olen tänulik kõigile kunstnikele, kes oma taiestega oksjonil osalevad, ning loomulikult kõigile inimestele, kes oma panuse annavad,” ütles Randjärv. “Heategevuslik kunstioksjon on suurepärane võimalus teha head ning samas soetada ainukordne kunstiteos.”

Mitmete teiste Eesti kunstitippude seas osaleb oma töödega oksjonil ka Jüri Arrak, kes on sellisel kujul heategevust varemgi teinud. „Enneaegsetele vastsündinutele on vaja SiPAP aparaati, et nad saaks normaalselt hingata ja üldse funktsioneerida. Ühiskonna normaalseks funktsioneerimiseks on kunst ja kultuur sama vajalikud kui nendele lastele seesama aparaat. Seetõttu näen hästi seost ja saan aru, kus mina kunstnikuna saan aidata ning löön hea meelega kaasa ja annan oma panuse, et see aparaat soetada sünnitusmajja“ rääkis Arrak, kes on oksjonile pannud kuus taiest.

Juba teist aastat toimuval kunstioksjonil on tänavu lisaks Jüri Arrakule esindatud veel Olav Marani, Toomas Vindi, Laurentsiuse, Tiit Pääsukese, Andres Toltsi, Ivi Arraku, Mall Nukke, Maarit Murka, Jaan Toomiku, Kaido Ole, Alice Kase, August Künnapu ja Mart Sanderi tööd. Oksjonile tulevate töödega saab tutvuda www.aitaalustadaelu.ee

Kunstioksjonist saadud tulu eest soetatakse sünnitusmajja SiPAP aparaat, mis võimaldab enneaegsetele beebidel hoida ära raske hingamispuudulikkuse kujunemist. „Hingamishäirete sündroomi kergematel juhtudel on enneaegsetele vastsündinutele abi ravist just SiPAP aparaadiga, mille abil manustatakse enneaegsetele läbi väikeste ninakanüülide pideva positiivse rõhuga õhu ja hapniku segu,“ rääkis Pelgulinna Sünnitusmaja lasteosakonna juhataja dr Pille Saik. „SiPAP-meetodi kasutamine kohe pärast sündi vähendab kopsude kunstliku ventilatsiooni vajadust ning meetod aitab ära hoida raske hingamispuudulikkuse kujunemist ning vähendab invasiivsete meetodite (kopsude kunstlik ventilatsioon) rakendamist.“

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp