Viljandi Poetry Slam tuleb taas 17. mail

2 minutit

Viljandi Poetry Slam
17. mail 2012, kell 19:17
Klubis „Rubiin“ (Lossi 15, Viljandi)
Tasuta

Neljapäeval, 17. mail 2012 algusega 19:17 toimub järjekorras kolmas luuletajate mõõduvõtt Viljandi Poetry Slam. Klubisse „Rubiin“ kogunevad sellel õhtul luuletajad, harrastusluuletajad ning sahtlisse kirjutajad, kes omavahel mõõtu võttes kannavad ette ühe teksti enda loomingust.

Poetry Slam’il saavad luulekirjutajad nii Viljandist kui kaugemalt võimaluse oma loomingut teistele luulehuvilistele ette kanda. Osalejateks on tavalised inimesed meie endi keskelt ning pole oluline, kas luuletaja kirjutas oma esimesed read samal hommikul või tegeleb sellega juba aastaid. Sündmuse eesmärgiks on elavdada luulet ja kirjakunsti, samuti anda luulega igapäevaselt mittetegelevatele autoritele võimalus end kuuldavaks teha. Viljandi Poetry Slam on just see koht, kus enda loomingut välja elada ja rahva ette tuua.

Poetry Slam’id said alguse 1984ndal aastal Chicagos, kui Marc Smith`i nimeline mees selle esimest korda kohalikus väikeses klubis korraldas. Peagi levis uus luuleesitlusformaat üle maailma ja praeguseks on see saanud väga populaarseks. Viljandis toimus Poetry Slam, mida eestipäraselt võib kutsuda ka „luuleprõmmiks“, esimest korda kolm aastat tagasi.

Slam’ide korra järgi on igale luuletajale oma loomingu ette kandmiseks antud piiratud aeg, täpne minutite arv sõltub osalejate rohkusest ja selgub alles kohapeal. Punkte annab publik ja rahvale kõige enam meeldinud poeet saab võimaluse esindada Viljandit maikuus Tallinna kirjandusfestivalil „HeadRead“ ning Viljandis ringi sõitmiseks punase jalgratta.

Peale mõõtuvõtjate on laval õhtujuht Päär Pärenson ning TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia muusikud. Lisaks esitletakse TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia üliõpilasesinduse poolt välja antavat luulekogu. Enne Poetry Slam’i algust toimub kell 17 Viljandi järve rannas Rongiluule avamine.

Osalemissoovist palume teada anda aadressile: viljandislam@gmail.com, ka kohapeal saab registreerida samas saab eelregistreerunu olla kindel, et mahub võistlema.

Viljandi Poetry Slam’i korraldab Viljandi Linnaraamatukogu.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp