Pealelend. Karin Bachmann

2 minutit

Valitud objektid on kaardil kategoriseeritud (tänav, surnuaed, ajutine objekt, väljak, park, eriotstarbeline objekt, taristu, militaarobjekt, mälestusmärk, väikevorm, spordiväljak, maastikukunst – need veel täienevad), otsida on võimalik ka nii aastaarvu kui autori järgi. Iga objekti juurde on koostatud väike tekst taiese ajaloo, autori jne kohta.

Objektide valikul arvestasime iga objekti ajastuomasuse ja erilisusega omas kategoorias. See tähendab, et kõike leitut ei ole valimatult veebi paisatud, vaid kaardistajad analüüsisid enne iga objekti eraldi. Indikaatoriks on olnud ka erialaturisti vaatevinkel – kas tal on mõtet sellise objekti nägemiseks sõita Eesti teise otsa või pole see seda väärt. Kaardistamisretkedel nägime paraku väga palju enneolematult halbu lahendusi, kehva kvaliteeti ja maitsetust. Ei ole välistatud, et kaart saab juurde ka „pommi”-rubriigi kõige koomilisemate näidetega. Objektide leidmiseks võtsime ühendust ka kohalike omavalitsuste spetsialistidega, et üles leida ka kõik nurgatagused üllatused. Seeläbi leidsimegi asju, millest kellelgi peale kohalike aimu ei ole.

Praegu on kaart veel poolik, aga see täieneb pidevalt. Töö teises etapis otsime ja kaardistame maastikuarhitektuuriobjekte, mis jäävad linnadest välja. Kaugemas tulevikus võiks andmebaas olla ka inglise- ja venekeelne ning kajastada ka maastikuarhitektuurivõistluste tulemusi, sh parimaid neist, mida ei ole realiseeritud.

Kaardi aadress http://maastikuarhitekt.edicypages.com/

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp