Ülo Pikkovi nukufilm „Keha mälu“ noppis järjekordse rahvusvahelise auhinna Gulf Film Festivalilt Dubais

1 minut

Animafilmitegija ja Eesti Kunstiakadeemia õppejõud Ülo Pikkov pärjati nukufilmi „Keha mälu“ eest parima rahvusvahelise režissööri auhinnaga Gulf Film Festivalil Araabia Ühendemiraatides. 10-16. aprillini Dubais toimunud festival tähistas oma 5. sünnipäeva ja on lühikese ajaga kujunenud Araabia poolsaare ning Pärsia lahe äärsete riikide noore kino keskpunktiks. Festivalile esitati sel aastal 1250 filmi 90st riigist, millest rahvusvahelisse lühifilmide võistlusprogrammi pääses 15 linateost. Žüriisse kuulusid režissöör Jamal Salim (Araabia Ühendemiraadid), filmikriitik Essam Zakarea (Egiptus) ja kuraator Jukka-Pekka Laakso (Soome).

Küüditamise teemat käsitlev „Keha mälu“ esilinastus 2011. aastal ja on senini valitud üle 70 rahvusvahelise filmifestivali programmi, olles üks enim reisinud Eesti film viimastel aastatel. Film on pälvinud rohkem kui 20 auhinda ja äramärkimist, sh lühifilmide Cannes’iks kutsutud Clermont-Ferrand’i filmifestivali parima animafilmi auhind ja Grand Prix Rumeenia animafilmide festivalilt ANIM`EST.

„Keha mälu“ valmis stuudios Nukufilm. Lisaks stsenarist-kunstnik-režissöör Ülo Pikkovile andsid suure panuse filmi keerukasse tehnilisse teostusesse animaator Märt Kivi ja operaator Raivo Möllits. Filmi helilooja on Mirjam Tally ja produtsent Arvo Nuut.

Filmi treiler:

http://vimeo.com/39621494

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp