Kunstiteaduste instituudi talvefoorum: kellele, milleks, miks, kuidas

2 minutit

Soov mitte sulguda kunstiteadlaste kitsasse ringi tõi kaasa rõhutatult demokraatliku formaadi – foorumi, mida igal aastal haarab katusteema: 2004. aastal oli selleks  “Kunst ja ühiskond”, 2005. aastal “Kunstimaailm ja Teine”, 2006. aastal “Avalik ruum-aktivism-uuskontseptualism-interdistsiplinaarsus”. Keskne mõiste harutatakse koost lahti ning pannakse jälle kokku eri vaatenurkadest ja distsipliinidest lähtuvalt, kusjuures püütakse vältida stereotüüpseid lähenemisi.

KTI  talvefoorum on eskapistlik üritus: igal aastal sõidetakse suurest linnast mõnda väikesesse paika, et keskenduda serveeritavale ja vältida tähelepanu hajumist. Talvefoorum ei lahenda (kohaliku) kunstimaailma eksistentsiaalseid küsimusi, vaid pakub mõningaid vastusevariante, millega hiljem iseseisvalt kodutööd teha.  

Sellel laupäeval ja pühapäeval toimub järjekordne talvefoorum Juurus. Seekord  keskendutakse kujundite taaskasutuse teemale. Kaasaegne kultuur on defineeritav lõputute comeback’ide ja retrolainete kaudu; kaasaegse kunsti meetodiks on kommentaar, repliik, tsitaat, remix, tuunimine, pastišš, brikollaaž, hommage ning nii kipub kogu kunstimassiiv muutuma totaalseks palimpsestiks. Kujundi pideva paigutamisega uude konteksti luuakse seeläbi uus mõte. Räägivad Marek Tamm, David Vseviov, Anneli Porri, Ki wa, Tõnis Kahu, Anders Härm, Jaan Ruus ja Virve Sarapik; workshop’e viivad läbi Mihkel Kleis, Peeter Laurits, Taaskasutuskeskus ning Jaak Rand, Ivar Ravi ja Mart Kangur.

Rohkem talvefoorum.artun.ee.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp