Täname ja tunnustame raamatukogude aasta tegijaid!

2 minutit

Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing (ERÜ) tunnustab igal aastal parimatest parimaid raamatukoguhoidjaid. Kandidaate saavad üles seda kõik, valiku nende vahel teeb ühingu juhatus.

ERÜ 2011. aasta teenetepreemiaga tunnustatakse Tallinna Ülikooli Akadeemilise Raamatukogu väliseesti kirjanduse keskuse juhataja Anne Valmast, kelle töö raamatukogunduses on olnud väga mitmekülgne ja viljakas. Ta on põhjalikult uurinud väliseesti kirjandust ning koondanud uurimistulemused arvukatesse publikatsioonidesse.

Aastapreemia pälvib Tallinna Keskraamatukogu direktor Kaie Holm, kes 2011. aastal seisis hea selle eest, et alustada Tallinna Keskraamatukogus eesti e-raamatute laenutamist. Aasta lõpus kui tõstatus rahvaraamatukogude komplekteerimine, võttis Kaie Holm raamatukogude kaitseks aktiivselt sõna nii televisioonis, raadios kui ka trükiajakirjanduses.

Auhind aasta tegu linnaraamatukogus 2011 jagunes kaheks, võrdset äramärkimist väärinud teoks:
Lääne-Virumaa Keskraamatukogu plakatikampaania raamatukogu akendel.
Raamatukogu oskas Riigikogu valimiste aega kasutada raamatukogu ja selle töötajate tutvustamiseks. Näiteks loosungi all „Vali kord!” soovitatakse laenutatud raamatud õigeaegselt tagastada jne. Vt. https://picasaweb.google.com/LVKeskraamatukogu/ValiLaaneVirumaaKeskraamatukogu Kampaania algataja ja eestvedaja oli raamatukogu arendusspetsialist Tiina Kriisa.

Tartu Linnaraamatukogu tegevus e-lugerite ja e-raamatute laenutamisel lugejatele. Teenus aitab lugejatel mõista e-lugerite ja e-raamatutega seotud problemaatikat ning hajutada mõningaid uute raamatuvormidega levima hakanud hirme ja eksiarvamusi. E-lugerite laenutuse töörühma tegevust juhib Tartu Linnaraamatukogu tehnikakirjanduse osakonna juhataja Ülo Treikelder.

Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu ajakirjanduse auhinnaga tunnustatakse ajakirjanikku, kes on 2011. aastal märkimisväärselt selgitanud raamatukogude olukorda avalikkusele ja kajastanud raamatukogude temaatikat meedias. Esmakordselt välja antava auhinnaga tunnustatakse Eesti Päevalehe ajakirjanikku Tuuli Jõesaart, kelle artiklid kajastasid objektiivselt 2011. aastal Eesti raamatukogude jaoks olulisi ja aktuaalseid teemasid: laenuhüvitis, rahastamispoliitika, komplekteerimine.

Aasta tegijaid tunnustatakse 29. veebruaril kell 11.00 Eesti Rahvusraamatukogu suures konverentsisaalis.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp