Tallinn Music Week festivalil osalemiseks laekus avaldusi 418 artistilt 23 riigist

2 minutit

Neljandat aastat toimuva festivali Tallinn Music Week kava kokkupanemine on alanud. Oma sooviavalduse on saatnud 418 bändi ja artisti, kattes stiililiselt kogu muusikaspektri nüüdisklassikast kuni raskema rockini.

Kolme toimumisaastaga on festival kogunud rahvusvahelist tuntust, mistõttu avaldusi laekus ka 22 välisriigist. Erakordselt suurt huvi tunnevad festivalis osalemise vastu naaberriikide artistid – ainuüksi Soomest tuli 54 taotlust, aga soovijaid on ka Rootsist, Norrast, Taanist, Islandilt, Lätist, Leedust, Venemaalt, Valgevenest, Ukrainast, Poolast, Tšehhist, Itaaliast, Austriast, Saksamaalt, Hollandist, Inglismaalt, Šotimaalt, USAst, Kanadast, Austraaliast ja Jaapanist.

Tallinn Music Week vallutab taas kogu Tallinna linna, täites muusikaga põnevaimad klubid ja kontserdisaalid. Festivali programmijuht Kristo Rajasaare: „Mitmed kontserdikohad ja esitlejad on saanud juba TMW klassikaks. Nii on „Jazzkaar” ja Viljandi pärimusmuusikafestival oma kavaga teatris NO99, Hard Rock’i laager Tapperis, „Hea uus heli” ja „Rabarock” Von Krahli teatris ja baaris, aga Rock Café pakub samuti programmi kahes saalis. Teist korda koostab oma showcase’i klubi Korter. Odessa Pop esitleb artiste Sõpruse kinos koostöös UK plaadifirmaga Brainlove – tegemist on talendivahetusprogrammiga Projekta, mille kaudu jõuavad Eesti esinejad ka maikuus Londonis toimuvale festivalile. Uutest kontserdikohtadest on TMW kavva lisandunud veel Katel ning klubi Studio Sauna tänavas. Eesti Muusika Arenduskeskus presenteerib koostöös Interpreetide liidu ja Pille Lille muusikute toetusfondiga andekaid klassikalise muusika interpreete Estonia kontserdisaalis ja festival Eesti muusika päevad tutvustab Eesti nüüdisheliloomingut Mustpeade majas.”

Selgi korral ei uuri me Eesti muusikamaastikku isekeskis, vaid koos hulga Euroopa olulisemate showcase-festivalide korraldajate ja muusikaajakirjanike, mänedžeride, agentide, plaadifirmade ja kirjastajatega. Delegaatide üha täienevat nimekirja näeb festivali koduleheküljel.

TMW 2012 toimub 29. – 31. III. Eesti muusika esitlusfestivali ja muusikatööstuse konverentsi (toimub 30.-31. III Nordic Hotel Forumi konverentsikeskuses) eesmärgiks on näidata kodupublikule põnevaimat ja aktuaalseimat eesti muusikat, tutvustada meie tugevamaid artiste rahvusvahelisele muusikatööstusele ja muusikapressile ning olla Eesti muusikaettevõtjatele abiks tegevuse laiendamisel välisturgudele

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp