Disainer Maile Grünberg üllatab taas

2 minutit

Kollektsioon „Veneer MG” ongi sündinud sellesama mööblikollektsiooni „Mill” baasil, mis pärjati muuseas 1996. aastal Eesti Sisearhitektide Liidu esemepreemiaga. Mööbel vihjab autori ühele lemmikstiilile, kuuekümnendatest inspireeritud neopopile, mis loomise ajal, läinud sajandi lõpus, oli ülimoodne – nagu ka praegu, mil möllab retropalavik.

„Millile” on mööbliseerias „Veneer MG” tehtud juurde mahukad riidekapid ja kummutid. Täiesti uus aga on esikumööbel ja ümmargune dekoratiivne riiul. Kõik kapid ja mahutid on saanud endale uued moodsad kroomitud käepidemed. Mööbli materjal on kasevineer, mis on valgendatud, peitsitud või värvitud. Kollektsiooni valgele värvile on juurde tulnud laimiroheline.

„Veneer MG” tulek on tähtis mitmel põhjusel. Esiteks sünnib disaineriga koostöös loodud tootedisaini Eestis nii vähe, et seda eksponeeritakse lausa näitusel. Koos disaineriga arendatud seeriatoode tähendab kuudepikkust tööd, mille tulemusel on kõrvaldatud kõikvõimalikud puudused, täiuse lähedale on viidud kvaliteet, töökindlus, materjalid ja pindade viimistlus, rääkimata toote enese funktsionaalsusest ning esteetikast. Sellist taset ei saavuta üksikut mööblieset projekteerides iialgi. Teiseks on see üks neid väheseid juhtumeid Eesti disainimaastikul, kus ettevõte ise tegi disainerile ettepaneku koostööks. Tavaliselt on disainer see, kes oma ideid tootjale maha üritab müüa, tihtilugu tulutult. Ja lõpuks on see üle pika aja võimalus näha tervet mööbliseeriat Maile Grünbergilt.

Kiirel ekskursil meie mööblisalongidesse selgub, et varakal ostjal pole raha kulutamisega probleemi. Eksklusiivset disainmööblit jätkub. Kergema rahakotiga inimestele jäävad tagasihoidlikuma maine ja hinnaklassiga ostukohad, kus valitseb seinast seina maitsele keskmine eurodisain. Kust aga saavad oma mööbli need, kes oma kodu tahavad näha omapärasemana, atraktiivsemana, põnevamana, aga ka odavamana kui salongides pakutakse? Ja need, kes eelistavad eestimaist? Funktsionaalne ja efektne „Veneer MG” peaks sobima just neile.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp