ReVisioon IV – muusika ja fotograafia

2 minutit

Laupäeval, 3. detsembril kell 16 toimub Uus tn 19 II korruse saalis avaüritus sarjale “ReVisioon IV”.

“ReVisioon” on ansambli Resonabilis (www.resonabilis.com  Iris Oja – hääl, Kristi Mühling – kannel, Tarmo Johannes – flööt, Aare Tammesalu tšello) 2006. aastal alguse saanud kontserdisarjade ahel, mis seob visuaalseid kunste ja muusikat.

“ReVisioon IV” puhul on muusika visuaalseks partneriks fotograafia, kaasatud on neli fotokunstnikku: Tarvo Hanno Varres, Gabriela Liivamägi, Marge Monko ja Krista Mölder. Fotograafia eksponeeritakse erineval moel – väljapanekuna seintele, käest-kätte liikuvate piltidena, projitseerituna seintele, ekraanile, lakke. Publikul on võimalus liikuda, vahetada kohti, kuulata ja vaadata seda ja sealt, kus antud hetkel tundub kõige sobivam. 

Eesmärk on eemalduda rangest esinejad-publik või väljapanek-näitusekülastajad olukorrast, põimida ühtseks tervikuks kokku kunstiliselt väärtuslikud teosed ning pakkuda inimestele eripärane, tugev ning sügavalt personaalne kunstielamus.

ReVisioon IV toimub erilises kohas – nn. Okasroosikese lossis (loe lähemalt http://www.resonabilis.com http://resonabilis.com/Okasroosikese_loss.html) Tallinn Uus tn. 19, Palmisaalis (II korrus). Usume, et see omamoodi õhustikuga ruum ja koht ning sealne suurepärane akustika aitavad kaasa, et kaotada tavalised kontserdi või näituse tavapärased piirid ja et iga kuulaja-vaataja saab end tunda vabalt ja hästi.

Esimese kontserdi kavas: Tarvo Hanno Varres fotoseeria “Nurgad” Ning Eugene Birmani, Salvatore Sciarrino, Helena Tulve, Antti Auvineni ja Ülo Kriguli helitööd.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp