Tiit Kuusiku nimelisel I rahvusvahelisel kammerlauljate konkursil jagasid esikohta Annika Lumi ja Hongtao Wang

2 minutit

Tiit Kuusiku nimeline I rahvusvaheline kammerlauljate konkurss toimus 27.–30. X 2011 Pärnus. Võistlus korraldati seoses kuulsa pärnaka, pärit väljapaistva ooperisolisti ja suurepärase kammerlaulude esitaja Tiit Kuusiku 100. sünniaastapäeva ja Kuninga tänava põhikooli 40. aastapäevaga. Toomas Kuter on Pärnus varem edukalt käivitanud Klaudia Taevi nimelise lauljate konkursi ja algatas selle kõrvale veel teisegi, kammerlaulule keskenduva võistluse. “Kammerlauljate konkursse korraldatakse maailmas suhteliselt harva.  Kuusiku konkursi solistide kõrge tase ja rahvusvaheline haare annavad lootust, et üritusel on perspektiivi kujuneda omanäoliseks lauluvõistluseks Pärnu kultuurimaastikul,“ selgitab konkursi kunstiline juht Toomas Kuter.

Konkursil osales kaheksa lauljat seitsmest riigist. Rahvusvahelisse žüriisse kuulusid Hamburgi teatri- ja muusikaakadeemia ning Salzburgi muusikakõrgkooli „Mozartheum“ professor Ingrid Kremling-Domanski (žürii esinaine), Eesti teatri- ja muusikaakadeemia professor Helin Kapten, Ukraina-Itaalia ooperilavastaja ja produtsent Tatiana Zozulia, Leedu muusikaakadeeemia ja Kaunase konservatooriumi professor Vladimiras Prudnikovas, Valgevene riikliku muusikaakadeemia professor Georgi Jurevitš ning PromFesti kunstiline juht, dirigent Erki Pehk. Esmakordse võistluse esikohta jagasid  Sibeliuse akadeemias õppiv Annika Lumi Eestist ja Hongtao Wang Hiinast. Teise koha vääriliseks tunnistati Poola sopran Ewelina Moscal,  kolmanda koha pälvisid Magdalena Kulig (Poolas), Justina Tomkute (Leedu) ja Matthias Dennerle (Saksamaa), parimaks kontsertmeistriks valiti Maarja Plink.

Järgmine Tiit Kuusiku nimeline rahvusvaheline kammerlauljate konkurss toimub oktoobris 2012. Konkurssi toetas Pärnu Linnavalitsus.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp