Ugalas jutustatakse lihtsaid inimlikke lugusid

2 minutit

      

Teatri väikeses saalis esietendus 16. septembril soome näitekirjaniku ja lavastaja Sirkku Peltola näitemäng „Väike raha”, mille lavastas Tanel Ingi. Mängivad Andres Tabun, Luule Komissarov, Terje Pennie, Meelis Rämmeld jt. See on lihtne ja siiras lugu lihtsatest inimestest, kellel on lihtsad soovid ja unistused.  24. septembril lisandus suures saalis Ugala mängukavva kuulsa briti näitekirjaniku Peter Shafferi näidend „Amadeus”. Sünnilt geniaalse helilooja Wolfgang Amadeus Mozarti ja kõrgetasemelise muusikalise käsitööoskusega Antonio Salieri omavahelistele suhetele keskenduva loo on lavastanud Ugala kunagine peanäitejuht Andres Lepik, peaosades Indrek Sammul ja Martin Mill.       

 Ugala kohvikus esietendus 29. septembril näitekirjaniku ja lavastaja Urmas Vadi lühijutul põhinev näidend „Minu isa 20 aastat hiljem”, mille ta ise ka lavastas.  Lavastuses teevad kaasa peamiselt Viljandi kultuuriakadeemia teatrikunsti IX lennu üliõpilased, aga ka Indrek Sammul ja Vilma Luik. Publik on otse sündmuste keskel: nagu mõnes tavalises kohvikus istudes saame vahel osa erilaadsetest lugudest, mis kerivad end lahti kõrvallaudkondades. Homme õhtul esietendub Ugala väikeses saalis briti näitekirjaniku Peter Quilteri komöödia „Duetid”, mis paneb tegutsema  neli paari, avab kaheksa elusaatust, jutustab mitu lugu ning annab kahele näitlejale võimaluse siduda kõik need tervikuks kokku. Juttu tuleb meeste ja naiste omavahelisest suhtlemisest ja üksindusest, lood on naljakad ja valusad, nagu elu ise. Lavastab Oleg Titov, mängivad Carita Vaikjärv ja Tarvo Vridolin.   

24. novembril jõuab teatri väikeses saalis lavale tantsuline lavastus „Klapp”, milles sõnatult räägitakse samuti mehe ja naise lugu. Selle lavastajad, näitlejad ja muusikalised kujundajad on ugallased Martin Mill ja Kadri Lepp. Detsembri esietendused on Ugalas  laste ja noorte päralt. Kalju Komissarov toob koos Viljandi kultuuriakadeemia üliõpilastega lavale Anthony Drewe’i ja George Stilesi muusikali „Inetu!”, mis on kirjutatud Anderseni muinasjutu „Inetu pardipoeg” ainetel. Jõululavastusena valmib 13. detsembril väikeses saalis „Kardemoni linna röövlid”. Norra kirjaniku Thorbjørn Egneri loo on dramatiseerinud ja lavastab Vallo Kirs, 
mängivad Viljandi kultuuriakadeemia üliõpilased. Hooaja teise poole plaanidest on esialgu avalik info, et jaanuari lõpus jõuab Ugalas lavale kaks uuslavastust: Ingo Normet lavastab William Shakespeare’i komöödia „Mõõt mõõdu vastu“ ja Erki Aule Juha Jokela näidendi „Mobile horror“.         

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp