PEALELEND

1 minut

Mille poolest erineb lugemik senistest õppematerjalidest?     

Varem ei ole sellist kogumikku välja antud ja see on üsna omalaadne, kuna on mõeldud spetsiaalselt eesti keele õppimiseks. Seetõttu on õpetajad ja õpilased niisugust õppematerjali pikisilmi oodanud. Sageli paluvad õpilased soovitada mõnda lihtsat raamatut, kuid ei ole sugugi kerge leida keskmisele keeletasemele sobivaid tekste  isegi lasteraamatute hulgast. Sellesse lugemikku on aga koondatud valik jutte ja luuletusi, mis on välja otsitud lugejate keeleoskuse taset arvestades. Eri rahvusest õpilastele meeldivad lugemiku tekstid väga ja nad on lausa vaimustuses toredatest hea riimi ja rütmiga luuletustest. Pakuvad ju lühikesed lihtsad luuletused esimest võimalust eesti keeles originaalteksti lugeda.  Võib ka öelda, et meie lugemik on nagu väike eesti kirjanduse saadik välismaal, sest tutvustab Eesti kirjandust ja selle kaudu loodust, ajalugu ning kultuuri. 

Lugemiku olete seekord kirjastanud ise. TEA välja antud õpikud E (1998) ja T (2006) on senini üle maailma populaarsed. Kuidas jõuab kolmas lugemik välismaal ja vene koolides lugejateni?       

Eesti Instituut saadab selle kõigile eesti keele õppekeskustele üle maailma. Tellimine ja ostmine on lihtne raamatupoodidest Interneti teel. Otsime lahket toetajat, kes tahaks ka igale vene koolile mõned eksemplarid kinkida.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp