Kultuur sai endale koja

1 minut

Teisipäeva õhtul jõudis kunstivaldkondi ning loomingulisust hindavaid inimesi ühendava Eesti Kultuuri Koja algatus suure tungi õhkkonnas Sõpruse kinos asutamisdokumentide allkirjastamiseni. Algatajate poolt rõhutas Jan Kaus, et on vaja „läheneda asjale kaine eeldusega: need inimesed ja kooslused, kes koja asutavad, mõistavad, et mõneski mõttes pole enam tagasi- ega  taganemisteed. Ka need, kes võivad esmapilgul suhtuda meisse skeptiliselt, jälgivad meid tähelepanelikult. Seetõttu on selge, et meie võimekus pole vaid meie võit ja meie õnnestumine pole vaid meie õnn”. 

Põhikirja järgi on Eesti Kultuuri Koda poliitiliselt sõltumatu kogu, mille eesmärgiks eesti kultuuri keskse rolli taastamine meie ühiskonnas, loojate hea maine eest seismine ning partnerlus  kõigi huvilistega parema kultuuripoliitika ja vastava seadustiku sõnastamisel. 

Eesti Kultuuri Koja 15-liikmelisse juhatusse valiti esimeseks tegevusaastaks Peeter Jalakas, Ville Jehe, Ott Karulin, Indrek Kasela, Jan Kaus, Ando Kiviberg, Tiina Lokk, Marko Lõhmus, Ülar Mark, Mart Meri, Kaarel Oja, Priit Raud, Helen Sildna, Kaarel Tarand ja Joonas Tartu.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp