Sõbrapäeva kontsert Estonia kontserdisaalis

2 minutit

30-aastane Anna-Liisa Bezrodny sündis tuntud muusikute peresse ja alustas seetõttu viiuliõpinguid väga varakult. Hoolimata oma noorest east, on ta klassikalise muusika vallas juba oma jälje jätnud. Ta on lõpetanud Eesti Muusikaakadeemia ning omandanud magistrikraadi Guildhall School of Music and Dramas ning ka Sibeliuse Akadeemias. Talle on omistatud Guildhall School of Music and Drama Gold Medal, mille on võitnud ka omal ajal sellised kuulsused nagu Bryn Terfel, Tasmin Little, Jaqueline du Pre ja teised. Lisaks eelnevale auhinnale on ta osalenud paljudel rahvusvahelistel konkurssidel ning võitnud mitmeid auhindu. Näiteks III koht J. Kociani nim. Rahvusvahelisel konkurssil Tšehhis, Eesti Eurovisiooni konkusi võitja (2000), Con Brio konkursil ETV preemia (2002), Martin Musical Foundation (London 2003) peapreemia, Musicians Benevolent Fund Ian Flemingi preemia (London 2003). Tänaseks on Anna-Liisa esinenud pea kõigis Euroopa maades, Lõuna-Ameerikas, USA-s, Araabia maades ja Kaug-Idas. Anna-Liisal on ilmunud ka esimene CD-plaat koostöös Ivari Iljaga.

Henry-David Varema alustas oma tšellisti muusikuteed Tallinna Muusikakeskkoolist ning jätkas Talinna Konservatooriumis (praeguses Eesti Muusikaakadeemias). Ta on lõpetanud ka Müncheni Kõrgema Muusikakooli Meisterklasse diplomiga ning Berliini Kunstide Ülikooli. Henry-David on pälvinud mitmeid auhindu, näiteks medal rahvusvaheliselt Maria Canalsi nim. Konkursilt Barcelonas, parimate muusikute eripreemia C. Fleschi Akadeemia meistrikursuselt Saksamaal ja III preemia vabariiklikul keelpillimängijate konkursil. Ta on soolo ja kammermuusikuna esinenud Põhja- ja Baltimaades, Belgias, Hispaanias, Inglismaal, Jaapanis, Saksamaal ja Šveitsis. Ta on salvestanud Eesti muusikat heliplaadifirmadele Warner Classics ja Antes. Viimastel aastatel osaleb ta Frankfurti uue muusika Ensemble Moderni ning kammerorkestri Kremerata Baltica projektides, mängib Tallinna Keelpillikvartetis ja Rahvusooper Estonia sümfooniaorkestris ning töötab Eesti Muusikaakadeemia keelpilliosakonna lektorina.

Karismaatiline muusik Ralf Taal on õppinud klaverit Tallinna Muusikakeskkoolis ja hiljem Eesti Muusikaakadeemias. Ta on võitnud mitmeid auhindu rahvusvahelistel konkurssidel, näiteks I kohad Tšehhis 1989 Ústí nad Labem’i noorte pianistide konkurssil ja E. Criegi nimelisel konkurssil 1993. Kodumaisel Con Brio konkurssil omistati talle Eesti Kontserdi stipendium hooajaks 1994/95. Ta on esinenud solistina pea kõikide Eesti orkestritega ning töötanud koos mainekate dirigentidega nagu Eri Klas, Paavo Järvi, Tõnu Kaljuste, Olari Elts ja paljude teistega. Ralf Taal on andnud ka positiivset tagasisidet pälvinud soolokontserte.

Sõbrapäeva kontsert toimub 14.veebruaril algusega kell 19:00 Estonia kontserdisaalis. Piletid müügil Piletilevi müügipunktides.

 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp