Edukalt alanud aastast

2 minutit

Harjumaa noored, kes osalesid rahvusvahelisel võistlusel esmakordselt, esitasid vaheldusrikka konkursikava keskendunult, veenvalt, vabalt ja nauditavalt musitseerides. Kavas oli esindatud ka eesti muusika, minu seatud rahvaliku koraaliviis „Mu süda, ärka üles” ning „Puhu tuul” puhkpilliorkestrile jazzcombole ja soolohäälele (altsaksofoni soolo Mairo Marjamaa). „Puhu tuul” on tänavuse noorte laulupeo programmi konkursile esitatud ja laulupeo puhkpilliorkestite programmis esitatav teos, mis põhineb meilgi väga tuntud samanimelise liivi (rahva seas tuntud läti) rahvalaulu viisile. Teost on esitatud väljaspool Eestit mullu 16. oktoobril Riias toimunud balti II puhkpillifoorumil, kus juhatasin eesti muusika programmi Riia 6. keskkooli puhkpilliorkesteiga ning 9. detsembril USAs Wisconsini ülikooli puhkpilliorkestri kontserdil, kus eesti muusika programmi juhatas Bert Langeler, Eestis elav ja tegutsev hollandi dirigent, trompetimängija ja pedagoog.
Veel oli kavas George Swaeringeni „Seagate Overture” ning kohustusliku teosena näide tšehhi traditsioonilisest puhkpillimuusikast, Vladimir Studnička „Slezský tanec”. Orkestri konkursiprogrammi juhatasid dirigendid Harry ja Sirly Illak. Harjumaa Noorte Puhkpilliorkestri sooritust tunnustas konkursi žürii kulddiplomi ja oma kategoorias punktipõhiselt II kohaga, Harjumaa noori edestas vaid itaalia orkester I Filarmonici. Lisaks orkestri kõrgele saavutusele pälvis Harry Illak konkursi parima dirigendi tiitli.
Edukat Praha konkursil osalemist toetasid Harjumaa Omavalitsuste Liit, Eesti Kultuurkapitali Harjumaa ekspertgrupp ja Viimsi vald.
Konkursile kohapeal kaasa elanud
            

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp